MK4- Alarm fabryczny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
MK4- Alarm fabryczny
Witam, kupiłem niedawno Golfa IV. Samochód jest wyposażony w fabryczny autoalarm. Widziałem w internecie filmy i opisy, z których wynika że wyłamanie wkładki zamka przez złodzeja deaktywuje alarm. Nie wiem jaki jest sens takiego alarmu, ponieważ złodziej zazwyczaj wbija się do autka przez wyłamanie zamka. Czy da się odpiąć alarm do wkładki zamka, aby przekręcenie klucza w zamku nie wyłączało alarmu, a aktywacja/deaktywacja alarmu była możliwa tylko za pomocą pilota (mam kluczyk składany z pilotem). Chodzi mi oto aby samochód po "niechcianym" otwarciu narobił trochę hałasu.
- Pablo Corrado
- Forum Master
MK4- Alarm fabryczny
Da się, wyciągasz wkładkę/wkładki i obcinasz element poryszający zamkiem. Wtedy otwierasz i zamykasz tylko z pilota a wkładka sie kręci i nic nie robi.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-
- Nowicjusz
MK4- Alarm fabryczny
No tak, ale w przypadku awarii pilota, albo padniętej bateri w nim nie wejdę do auta. Chodzi mi o to czy da się odpiąć jakiś przewód, aby alarm nie wyłączał się po otwarciu zamka??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
MK4- Alarm fabryczny
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=257348" onclick="window.open(this.href);return false; - pierwsza fotka z tego tematu, dwie górne krańcówki...one odpowiadają za wkładkę (central z kluczyka itp).
- Pablo Corrado
- Forum Master
MK4- Alarm fabryczny
Wejdziesz. Otworzysz z kluczyka bagażnik i wedziesz.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
Sprzedam:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
MK4- Alarm fabryczny
Tylko jak ktoś ma pilota i powiedzmy 10lat nie używał tego zamka to powodzeniaPablo Corrado pisze:Otworzysz z kluczyka bagażnik i wedziesz.
MK4- Alarm fabryczny
A czy jak się ma zaślepioną wkładkę od drzwi pasażera to czy złodziej równie dobrze może otworzyć klapę bagażnika(łamakiem czy innym urządzeniem)?
-
- Nowicjusz
Re: MK4- Alarm fabryczny
Pewnie, że może bo to taki sam zamek jak każdy inny, dla złodzieja to parę sekund, tylko pytanie czy któryś z nich bedzie chciał się wczołgiwać do auta od tyłu, zwracając przy tym na siebie uwagę. Zamek bagażnika rzeczywiście nie był u mnie dawno używany i otwarcie na dzień dzisiajszy jest niemożliwe. Jutro ściągam obudowę drzwi i próbuję odpiąć ten alarm od zamka.marnog pisze:A czy jak się ma zaślepioną wkładkę od drzwi pasażera to czy złodziej równie dobrze może otworzyć klapę bagażnika(łamakiem czy innym urządzeniem)?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Qto pisze:Tylko jak ktoś ma pilota i powiedzmy 10lat nie używał tego zamka to powodzeniaPablo Corrado pisze:Otworzysz z kluczyka bagażnik i wedziesz.
Zakładam, że wszystko działa jak powinno. Jak ktoś zaniedba, to niestety jego problem.
A co do łamaka i klapy bagażnika, to można ją otworzyć łamakiem, to normalne, ale jeśli switch w zamku jest sprawny ( jeśli nie - patrz wyżej) to alarm sie właczy, deadlock będzie działał.
Sprzedam:
Sprzedam:
- Pablo Corrado
- Forum Master
MK4- Alarm fabryczny
Mam jeszcze pytanie z innej beczki:
Mam fabryczny alarm, wszystkie mikrostyki, zimne luty w zamkach drzwi doprowadzone do porządku, mikrostyk bagażnika wymieniony, mikrostyk klapy silnika równiez działa, deadlock sie aktywuje, dioda w drzwiach mruga, ale....
Podczas otwierania auta kierunki mrugają dwa razy, natomist gdy zamykam, nie mrugają wogóle.
W module komfortu mam potwierdzenie kierunkowskazami zamykania i otwierania auta właczone ( obie wartości na 1 ) i nie wiem gdzie jeszcze szukać przyczyny niemrugania przu zamykaniu ?
Mam fabryczny alarm, wszystkie mikrostyki, zimne luty w zamkach drzwi doprowadzone do porządku, mikrostyk bagażnika wymieniony, mikrostyk klapy silnika równiez działa, deadlock sie aktywuje, dioda w drzwiach mruga, ale....
Podczas otwierania auta kierunki mrugają dwa razy, natomist gdy zamykam, nie mrugają wogóle.
W module komfortu mam potwierdzenie kierunkowskazami zamykania i otwierania auta właczone ( obie wartości na 1 ) i nie wiem gdzie jeszcze szukać przyczyny niemrugania przu zamykaniu ?
Sprzedam:
Sprzedam:
-
- Nowicjusz
MK4- Alarm fabryczny
Kiedyś w passacie B5 fl nie mrugały mi światła przy zamykaniu gdy któreś drzwi były niedomknięte, badź była awaria którego z czujników, a dodia dead-locka pomimo tego mrugała, np. nie domknąłem klapy bagażnika, wówczas nie mrugneły kierunki, gdy podniosłem i zatrzasnąłem odrazu kierunek mignał jeden raz i samochód był uzbrojony. Także sprawdź dokładnie czujniki zamknięcia drzwi.
- Pablo Corrado
- Forum Master
MK4- Alarm fabryczny
mateusz001, miałeś rację. Sprawdziłem wszystko jeszcze raz i okazało się, że krańcówka maski silnika wyczepiła się z mocowania - była cały czas rozwarta, nawet jak klapa była zamknięta.
Sprzedam:
Sprzedam:
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
zainteresowala mnie ta wypowiedz:
otwiera samochod i wylacza jednoczesnie alarm? to znaczy niszczy zamek..wylacza alarm i otwiera auto?
jesli dobrze rozumiem : zlodziej wylamujac zamek w drzwiach ( wkladajac np. do zamka jakis srubokret czy cos podobnego )mateusz001 pisze:Witam, kupiłem niedawno Golfa IV. Samochód jest wyposażony w fabryczny autoalarm. Widziałem w internecie filmy i opisy, z których wynika że wyłamanie wkładki zamka przez złodzeja deaktywuje alarm. Nie wiem jaki jest sens takiego alarmu, ponieważ złodziej zazwyczaj wbija się do autka przez wyłamanie zamka. Czy da się odpiąć alarm do wkładki zamka, aby przekręcenie klucza w zamku nie wyłączało alarmu, a aktywacja/deaktywacja alarmu była możliwa tylko za pomocą pilota (mam kluczyk składany z pilotem). Chodzi mi oto aby samochód po "niechcianym" otwarciu narobił trochę hałasu.
otwiera samochod i wylacza jednoczesnie alarm? to znaczy niszczy zamek..wylacza alarm i otwiera auto?
______LET's GOLF______
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583
MK4- Alarm fabryczny
Tez sie zastanawiałem po zakupie po co mi fabryczny alarm skoro jego działanie jest ze tak powiem mało zrozumiałe, pierwsze co zrobiłem po zakupie to załozyłem normalny alarm , koszta nie duze a samopoczucie własciciela bezcenne:)