podłączenie świateł golf 3 pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
No dwa niezalezne przekaźniki, jeden uruchamiany masa z lampki drugi plusem z centrala oba zasilają LEDY
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
a tak jaśniej można jak podpiąć ten przekaźnik czy może być taki sam jak wcześniej z góry dziękuje
-
- Nowicjusz
ale czy taki sam przekaźnik i jak go dokładnie podłączyć poproszę schemacik jak poprzednio z góry wielkie dzięki.
-
- Nowicjusz
ale w lampce plus jest stały jest cały czas to jakim przekaźnikiem to podłączyć takim jak wcześniej czy innym???
- przemo1024
- Nowicjusz
Re: podłączenie świateł golf 3 pomocy
Świetny temacik, nie mniej jak wcześniej zaznaczył jeden z kolegów - dobrze by było jakby system "coming home" działał tylko w nocy/po ciemku/zmierzchu. Ku odrobinie cierpliwości udało mi się wyszukać odpowiedni moduł wraz z sensorem zmierzchu. Jak będę go miał na miejscu zrobię stosowne zdjęcia i umieszczę na forum. Moduł ma regulację czasu zwłoki.
2008-2011 Był MKIV 1.6SR Highline (1998r.),2011-2014 A4 B6 1.9TDi AWX (2001r.), od 03.2014 jest Mazda 3 1.6 MZR (2008r.)
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
przemo1024 pisze:Świetny temacik, nie mniej jak wcześniej zaznaczył jeden z kolegów - dobrze by było jakby system "coming home" działał tylko w nocy/po ciemku/zmierzchu. Ku odrobinie cierpliwości udało mi się wyszukać odpowiedni moduł wraz z sensorem zmierzchu. Jak będę go miał na miejscu zrobię stosowne zdjęcia i umieszczę na forum. Moduł ma regulację czasu zwłoki.
coś poszło w tym kierunku? bo ja też chciałem to zrobić z jakimś czujnikiem zmierzchu...
- przemo1024
- Nowicjusz
Przepraszam za zwłokę.
Niestety nie zdążyłem zamontować żadnego z nich. Wszystkie o dziwo sprzedałem na allegro - swój i kolejne 3 sztuki, które domówiłem. Rzekomo działają idealnie. Po zakupie kolejnego samochodu zamontuję i na pewno umieszczę filmik na youtubie.
Pozdro
Niestety nie zdążyłem zamontować żadnego z nich. Wszystkie o dziwo sprzedałem na allegro - swój i kolejne 3 sztuki, które domówiłem. Rzekomo działają idealnie. Po zakupie kolejnego samochodu zamontuję i na pewno umieszczę filmik na youtubie.
Pozdro
2008-2011 Był MKIV 1.6SR Highline (1998r.),2011-2014 A4 B6 1.9TDi AWX (2001r.), od 03.2014 jest Mazda 3 1.6 MZR (2008r.)
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
przemo1024 pisze:Świetny temacik, nie mniej jak wcześniej zaznaczył jeden z kolegów - dobrze by było jakby system "coming home" działał tylko w nocy/po ciemku/zmierzchu.
do tego nalezy wykorzystac sensor zmierzchu- widziałem w sklepie takie lampki ktore właśnie włączają sie po zmierzchu, sa one pod 230v i czy sam sensor działałby w samochodzie pod 12v?? bo chce u siebie zrobić kilka bajerów ale żeby działały tylko po ciemku
ten sensor w lampkach z sklepu działa jeszcze tak że im ciemniej tym mocniej świeci, czy to będzie jakaś przeszkoda że nie załącza odrazu tylko tak stopniowo?
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
http://allegro.pl/modul-swiatel-odprowa ... 88263.html" onclick="window.open(this.href);return false;