Tykanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Tykanie
Proszę o pomoc a mianowicie kto wie jak usunąć dość denerwujące tykanie dzwięk dochodzi ze świateł awaryjnych tak mi się zdaje bo tam jest wmontowany przekaźnik awaryjnych ale pytałem takiego elektryka i doradził mi żeby sprężonym powietrzem dmuchnąć w rogi o kierunkowskazów zrobiłem jak powiedział i nic jak tyka tak i tyka . Posiadam golf 4 tdi
Tykanie
Tak działa przekaźnik, i nic nie poradzisz.
Chyba ktoś sobie jaja z Ciebie robi.
karolgolfsuwalki pisze:pytałem takiego elektryka i doradził mi żeby sprężonym powietrzem dmuchnąć w rogi o kierunkowskazów
Chyba ktoś sobie jaja z Ciebie robi.
Kupię rurę powietrza i odpływ oleju do turbo K24
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
Tykanie
karolgolfsuwalki, popraw prefix. I kiedy tyka, bo jeśli w czasie kiedy kierunki lub awaryjne są uruchomione to tak ma być.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Tykanie
Ale właśnie o to chodzi że nawet jak nie mam włączonych kierunkowskazów ani awaryjnych to też tyka przekręce kluczyk i jest tykanie tyknie 10 razy później spokuj 20 sek. i powtórka...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Tykanie
ja cię rozumiem ale czy wówczas działają kierunki? Wyszedłeś z auta popatrzeć? Masz dodatkowo montowany alarm?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Re: Tykanie
Mam ten sam problem, niestety jeszcze nie udalo mi się go rozwiązać Jedno wiem napewno: wymiana włącznika awaryjnych, a co za tym idzie przekaźnika, nic nie pomoże.
Tykanie
Mam dokładnie to samo, podczas jazdy bez włączania kierunków MK4 1.9 TDI 100 km 2002. Najgorsze jest to , że nie ma żadnej powtarzalaności, raz jest spokój, a czasem tyka praktycznie cały czas z różnym natężeniem. Sprawdzałem przy tykaniu na szczęście nie świecą kierunki, ale wolałbym żeby nie tykało bo szału dostać można... Może ktoś wie co powoduje to wstrętne tykanie?
Tykanie
Koniec końcem u mnie rzeczywiście też nie była to wina przekaźnika. Czyszczenie styków manetki kierunków również nie pomogło. Dopiero wymiana manetki na nową rozwiązała problem. Najważniejsze, że już nic nie tyka