problem z xenonem D2S Golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich forumowiczów mój problem jest następujący a wiec zakupiłem nowe żarniki do mojego ksenonu firmy philips 85122+ w sklepie ponieważ nie miałem przekonania do tych z allegro , na początku tzn po tygodniu używania w prawej lampie jeden żarnik zaczął mrugać po odpaleniu i tak jakieś 3-4 minuty po chwili przygasł i nagle rozświetlił sie i tak było przez następny tydzień , po tygodniu mrugał i gasł. oczywiście oddałem to na gwarancję przy następnym żarniku było to samo i teraz mam kolejny trzeci już z kolei. Nie wiem co robić czego to możne być wina pan ze sklepu stwierdził iż będę miał problem z lampą . Z tym iż pierwszy tydzień max dwa nie ma z nimi żadnego problemu , po dwóch tygodniach zaczynją dziać sie te rzeczy
A skąd pewność że żarnik jest oryginalny ? ;P Nawet sklepy mogą podróby pchać.
Ja bym stawiał na przetwornicę, prawdopodobnie już dogorywa.
Ja bym stawiał na przetwornicę, prawdopodobnie już dogorywa.
Najprawdopodobniej przetwornica, ewentualnie starter..mkosmala2 pisze:Nie wiem co robić czego to możne być wina
Najprostszym sposobem na sprawdzenie tego jest zamienić przetwornice miejscami i zobaczyć czy będzie się działo to samo
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: problem z xenonem D2S Golf IV
Miałem tez taki przypadek.. Były 8k gdy zmieniałęm na 6k to żarnik zapalał sie.. że tak powiem głośno pracował i zaczął pomrugiwać i gasł.. i tak za kazdym odpalaniem xenonu.. zabrałem duży wkrętak odwróciłem i rączką popukałem po przetwornicy i działa bez problemu któryś miesiac. Brutalna naprawa ale cóż działa.. tez stawiam na przetwornice lub zbyt niskie napięcie na instalaci auta.. 10,5 V, 10 V i żarnik umiera... Jeśli masz taką opcje.. sprawdz napiecie na wejściu do przetwornicy. ewentualnie daj mostek prosto z akumulatora. Ale raczej nie chce mi sie wierzyć że mk4 ma spadki.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
No właśnie - co to za przetwornica tj firma, czy to znów jakiś chiński kit ?
Przy D2S przyjąłem, że to ori lampy na ori przetwornicachskaktus pisze:No właśnie - co to za przetwornica tj firma, czy to znów jakiś chiński kit ?
mkosmala2 nie określił do końca co to za przetwornice, ale jakie by nie były to takie zachowanie wskazuje na nie..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
przetwornice są z firmy AL tak więc oryginalne , spróbuje z tą zamianą przetwornic , dzisiaj miałem cos takiego zapaliłem światła i zaś zaczęła prawa strona delikatnie mrugać zgasiłem i ponownie zapaliłem i świeciło normalnie
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Proste, przetwornica... sprawdz jeszcze ten prąd jaki dochodzi do niej..
mozna zamienic na probe przetwornice w lampach ale ja mimo to stawiam na palniki. Proponuje kupic w serwisie bo akurat w aso vag sa nie drogie- umnie w okolicy cos kolo 199 zl /szt.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Jak obwiniacie palniki, to po co przetwornice zmieniać.. włóż wadliwy prawy palnik do lewej lampy.. świci? to przetwornica. Nie świeci? to palnik. Włóż lewy palnik do prawej lampy. świeci ? palnik. nie świeci? przetwornica. PROOOSTE. A i Prosze też, tak jak napisałem, sprawdzić prąd jaki dochodzi do przetwornicy! i nam podać, bo palniki sie wtedy zachowują tak samo..
Podejrzewam że już masz wyrobione włączniki świateł i po prostu przetwornica nie może zaskoczyć. Podłącz przetwornicę bezpośrednio pod akumulator, jeśli wtedy będzie świecić jak trzeba masz winowajcę.
dzisiaj zrobiłem tak, więc pożyczyłem od znajomego stary palnik z firmy Osram Xenarc i ku mojemu zdziwieniu świeci normalnie nie mryga i co tu teraz robić czyżby firma Auto Partner handlowała Chińskimi podróbkami za 500zł komplet bo juz 3 żarówka jest wadliwa
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Idz oddaj. Zabierz pieniązki i podziękuj.. Kup gdzie indziej.
http://allegro.pl/zarowka-xenon-d2s-phi ... 23978.html" onclick="window.open(this.href);return false; bierej z alledrogo te palniki Philipsa i pasuje, sprzedający ma dużo pozytywów wiec raczej w chu.. nie poleci