Nie działa zamek w tylnej klapie MK4 Variant
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam problem nie otwiera mi się tylna klapa. Przycisk tylnej klapy nie raeguje.Raz na dwa dni czasami uda mi się otworzyć normalnie a za chwilę żadnej reakcji. Centralny zamek działa. Z kluczyka w tylnej klapie otwieram i zamykam samochód.
Dodam, że miałem problem z spryskiwaczem i lał mi sie płyn do środka. Naprawiłem, wysuszyłem i nic żadnej reakcji.
Proszę o pomoc.
Mam problem nie otwiera mi się tylna klapa. Przycisk tylnej klapy nie raeguje.Raz na dwa dni czasami uda mi się otworzyć normalnie a za chwilę żadnej reakcji. Centralny zamek działa. Z kluczyka w tylnej klapie otwieram i zamykam samochód.
Dodam, że miałem problem z spryskiwaczem i lał mi sie płyn do środka. Naprawiłem, wysuszyłem i nic żadnej reakcji.
Proszę o pomoc.
A czy klamka się rusza? Czujesz, że po naciśnięciu ugina się a później wraca? Najlepiej było by zapiąć vaga i sprawdzić w module komfortu w jakim położeniu est klamka. Miałem już taki przypadek w G4 że pękła ta osłonka gumowa na klamce i klamka nie odbijała. Wystarczy, że rozbierzesz plastiki i odepniesz kostkę od klamki i z powrotem ją podepniesz. Jeśli w momencie podłączenia zadziała zamek w klapie oznacza to tylko, że mikro styk w klamce jest wciśnięty i nie odbił. Ja rozwiązałem to w prozaiczny sposób podkładając kawałek wyciętej dętki pod klamkę, żeby lepiej odbijała i wystarczyło. Auto jeździ już tak przez pół roku.
VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
kolega wyżej dobrze prawi można też tą klameczkę wyciągnąć i przeczyścić tam są takie dwie kulki po bokach i to one łapią brud i nie chce ich później odpychać , moim zdaniem rozebrać wyczyścić złozyć i cieszyć się przez następne kilka lat , może też być rozerwana gdzieś ta guma na klameczce i to przepuszcza wilgoć i wodę na te kulki .
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Witam, mam podobny problem w moim Golfie mk4 variant. Mianowicie co jakiś czas jest problem z otwarciem tylnej klapy - niezależne od temperatury otoczenia. Tylnego zamka nie używam od początku (auto od urodzenia na pilocie) więc nie jestem w stanie go sprawdzić bo kluczyk nie wchodzi nawet do 1/3 . W dodatku po ostatnich wahaniach temperatury w przedziale -2C do +2C co rano miałem otwartą klapę, a co ciekawe, nie włączał się przez to alarm. W tym przypadku również powinienem rozebrać tylną klapę i sprawdzić klamkę czy problem może tkwić w czymś innym?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Nie działa zamek w tylnej klapie MK4 Variant
Rozebrać wyczyścić, na pewno nie zaszkodzi, a jak też nie pomoże, to wtedy dalej najwyżej szukać usterki.crs235 pisze:Witam, mam podobny problem w moim Golfie mk4 variant. Mianowicie co jakiś czas jest problem z otwarciem tylnej klapy - niezależne od temperatury otoczenia. Tylnego zamka nie używam od początku (auto od urodzenia na pilocie) więc nie jestem w stanie go sprawdzić bo kluczyk nie wchodzi nawet do 1/3 . W dodatku po ostatnich wahaniach temperatury w przedziale -2C do +2C co rano miałem otwartą klapę, a co ciekawe, nie włączał się przez to alarm. W tym przypadku również powinienem rozebrać tylną klapę i sprawdzić klamkę czy problem może tkwić w czymś innym?
Pozdrawiam.
3 godziny pracy i klamka działa. Przeczysciłem klamkę była zaśniedziała, wysuszyłem wnętrze klapy i wszystko pięknie działa.
Dzieki za pomoc!!!
Dzieki za pomoc!!!
Podpinam się pod temat. Nie mam zamka w tylnej klapie na kluczyk, tylko jest przycisk do otwierania klapy który uruchamia siłownik. Próbowałem naprawić siłownik jednak poległem. Czy można go zastąpić standardowym siłownikiem , uruchamianym z przycisku klapy , bo po naciśnięciu przycisku pojawia się 12V w kostce idącej do starego siłownia? Pozdro,
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a co to jest wg Ciebie standardowy siłownik ??przemlin pisze:Czy można go zastąpić standardowym siłownikiem
no zwykły siłownik na 12 v np. taki
http://moto.allegro.pl/silownik-7kg-cen ... 11728.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pomijam kwestie montażowe , bo pasować nie będzie ,trzeba rzeźbić, tylko czy można go zasilać z tej kostki
od starego siłownika?
http://moto.allegro.pl/silownik-7kg-cen ... 11728.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pomijam kwestie montażowe , bo pasować nie będzie ,trzeba rzeźbić, tylko czy można go zasilać z tej kostki
od starego siłownika?