jestem posiadaczem MK IV od 6 miesiecy. Lubie, zeby wszystko w aucie dzialalo, wiec zabralem sie za przywracanie mojego golfa do ladu. Po zakupie nie dzialal zaden osprzet tylniej klapy - auto ma centralny, a klapa sie nie zamykala, nie dzialalo oswietlenie bagaznika, wycieraczka, spryskiwacz, podgrzewanie i swiatlo stopu. Rozebralem klape i podsufitke i okazalo sie, ze klapa byla chyba wymieniana. Ktos na szybko odcial cala wiazke idaca do bagaznika. Czemu twierdze ze byla zmieniana? Na srubach nie ma sladow odkrecania, ale w klapie nie ma silownika centralnego, dodatkowo kluczyk nie pasowal do zamka (dzieki poradom z forum doszlifowalem zamek pod moj kluczyk). Zabralem sie za robote i polutowalem sobie wiekszosc kabli, przedluzylem wezyk z plynem do spryskiwacza. Mam jednak jeden problem - jak podpiac wycieraczke? Wtyczka zostala odcieta, kabelki polutowalem i polaczylem - wygladalo to tak, ze brakowalo fragmentu miedzy buda auta i klapa. W samej klapie zostala czesc przewodow - miedzy innymi te do wycieraczki i spryskiwacza. Problem jest taki, ze nie wiem jak to teraz podpiac. Czy moglby ktos rozpisac kolorami jak podpiac kabelki?
Mamy taki oto widok:

(obrazek zaczerpniety z innego tematu). Wdzieczny bylbym, gdyby ktos mi opisal jakie kabelki podpinac, patrzac od lewej do prawej (kolorami).
Z gory dziekuje za pomoc

Edit: ewentualnie bardzo prosze o schemat elektryczny mechanizmu tylniej wycieraczki, to z niego powinienem dojsc co do czego podlaczyc.