Termostat? Czujnik? Temperatura wariuje..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Od razu gadam szukalem nie raz nie dwa dalej nie znam odpowiedzi na moj.. jak dla mnie dziwny probleem..
Mianowiacie posiadam Golf IV GTI 1.8T 98r i w ostatniach dniach zaczol sie problem z temperatura..
Zauwazylem ze dojdzie do 90* na zegarze i nagle spada w dol ale tylko po PRZEKROCZENIU 2000tys obrotow..
Gdy jade do 2tys obrotow wskazowka pokazuje poprawna temperature ale gdy przycisne to od razu idzie w dol
Dlaczego tak sie dzieje? Patrzylem na czujnik temperatury czy to on glupieje czxy moze termostat? Nie mnam gdzie podjechac na VAGa bo jest tu za przeproszeniem straszne zadupie gdzie mechanik za podpiecie krzyczy stowke z miejsca ..
Dodam ze jak czujnik potraktowalem WD40 przez caly dzien temperatura sie utrzymywala w normie
Nie wiem co mu odbija,moze ktos pomoze
Mianowiacie posiadam Golf IV GTI 1.8T 98r i w ostatniach dniach zaczol sie problem z temperatura..
Zauwazylem ze dojdzie do 90* na zegarze i nagle spada w dol ale tylko po PRZEKROCZENIU 2000tys obrotow..
Gdy jade do 2tys obrotow wskazowka pokazuje poprawna temperature ale gdy przycisne to od razu idzie w dol
Dlaczego tak sie dzieje? Patrzylem na czujnik temperatury czy to on glupieje czxy moze termostat? Nie mnam gdzie podjechac na VAGa bo jest tu za przeproszeniem straszne zadupie gdzie mechanik za podpiecie krzyczy stowke z miejsca ..
Dodam ze jak czujnik potraktowalem WD40 przez caly dzien temperatura sie utrzymywala w normie
Nie wiem co mu odbija,moze ktos pomoze
Podmień czujnik i będziesz widział. Termostat pokazuje o sobie znać właśnie w zimę jedziesz i albo długo ci się silnik nagrzewa albo wskazówka nie dochodzi nawet do 90.
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
i myslisz ze jesli podmienie czujnik od innego golfa to pomoze?
Podmień a zobaczysz jakie będą efekty
Niech Golf bedzie z Tobą :)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Tak się zachowywała wskazówka u mnie przy padniętym czujniku " onclick="window.open(this.href);return false;
Przy padniętym termostacie ruchy wskazówki będą znacznie wolniejsze
Przy padniętym termostacie ruchy wskazówki będą znacznie wolniejsze
o Dokladnie tak sie u mnie wskazowka zachowuje IDENTYCZNIE jak na tym filmik,wiec to czujnik
Niestety czujnik wymieniony nie pomogło dalej to samo,teraz dodatkowo ogrzewanie w srodku ledwo co grzeje tak okropnie slabo
albo termostat albo niestety pompa wody - spotkałem się z przypadkiem gdzie wirnik kręcił się luźno na wałku
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
może być padnięta nagrzewnica
a jak wskaźnik wariuje to częstym przypadkiem w golfach jest uszkodzenie ścieżki na płytce licznika, albo silnik wskazówki, z czym się spotkałem w mojej IV
a jak wskaźnik wariuje to częstym przypadkiem w golfach jest uszkodzenie ścieżki na płytce licznika, albo silnik wskazówki, z czym się spotkałem w mojej IV
karwin, ja miałem podobnie wymieniłem czujnik i się uspokoiło wahania ale teraz mam problem z temp. bo nie dochodzi do końca 80 stopni i koniec i też nie wiem co się dzieje wszyscy wskazują na termostat . Wydaje mi się ze u ciebie na także termostat należy wymienić .