Po naładowaniu akumulatora rozrusznik nie kręci

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

robson990
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: robson990 » pt mar 18, 2011 02:28

Witam
Kilka dni temu zostawiłem wzmacniacz włączony w samochodzie (zapomniałem wyłączyć) i przez noc akumulator się wyczerpywał, na drugi dzień wsiadam do auta przekręcam kluczyk, świece się zagrzały i chce go odpalić a ty żadnej reakcji , próbuję drugi raz to samo , po trzeciej próbie kontrolki zgasły, zegary się zrestartowały. wiec stwierdziłem ze akumulator jest kompletnie rozładowany wiec podłączyłem prostownik i ładowałem go przez całą noc .
Na drugi dzień próbuję go odpalić a tu nic po zagrzaniu świec przekręcam kluczyk a tu nic tylko przekaźniki pstrykają.
Nie mam zielonego pojęcia co się mogło stać, może domyślacie się czego to może być wina ?
Czekam na wasze odpowiedzi i sugestie.

rafxxx
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: rafxxx » pt mar 18, 2011 03:23

klemy dobrze dokręciłeś przy aku? może rozrusznik padł ale nie sądze skoro nawet nie chce krecic to pradu nie dostaje, nie miales zadnych problemow z nim wczesniej? albo jak masz mozliwosc zobacz inny akumulator, ale skoro go naladowales to powinien dzialac, jak masz mozliwosc podlacz vag moze cos pokaze

robson990
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: robson990 » pt mar 18, 2011 13:07

tak klemy są podpięte tak jak należy,
sprawdziłem ze po przekręceniu kluczyka rozrusznik dostaje prąd,
przypomniało mi się ze jak go ostatnio odpalałem przez jakąś chwilę rozrusznik dziwnie zażegotał , czy to to rozrusznik mógł się zepsuć ?

Awatar użytkownika
patryk1981
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: patryk1981 » pt mar 18, 2011 14:15

tak mógł paść rozrusznik ,wymontuj i sprawdź szczotki i przed montażem sprawdź go na krótko z aku ,miałem ten problem ,a kontroli jak przekręcasz to gasną ? a i jeszcze zobacz czy bendix coś reaguje :helm:

Moja Bunia :) http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=6866" onclick="window.open(this.href);return false;

ChipTuning By Bagor - i teraz jest moc :-)

Diagnostyka BMW ADS -INPA # VAG VW SEAT AUDI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”