Witam
Kilka dni temu zostawiłem wzmacniacz włączony w samochodzie (zapomniałem wyłączyć) i przez noc akumulator się wyczerpywał, na drugi dzień wsiadam do auta przekręcam kluczyk, świece się zagrzały i chce go odpalić a ty żadnej reakcji , próbuję drugi raz to samo , po trzeciej próbie kontrolki zgasły, zegary się zrestartowały. wiec stwierdziłem ze akumulator jest kompletnie rozładowany wiec podłączyłem prostownik i ładowałem go przez całą noc .
Na drugi dzień próbuję go odpalić a tu nic po zagrzaniu świec przekręcam kluczyk a tu nic tylko przekaźniki pstrykają.
Nie mam zielonego pojęcia co się mogło stać, może domyślacie się czego to może być wina ?
Czekam na wasze odpowiedzi i sugestie.
Po naładowaniu akumulatora rozrusznik nie kręci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
klemy dobrze dokręciłeś przy aku? może rozrusznik padł ale nie sądze skoro nawet nie chce krecic to pradu nie dostaje, nie miales zadnych problemow z nim wczesniej? albo jak masz mozliwosc zobacz inny akumulator, ale skoro go naladowales to powinien dzialac, jak masz mozliwosc podlacz vag moze cos pokaze
tak klemy są podpięte tak jak należy,
sprawdziłem ze po przekręceniu kluczyka rozrusznik dostaje prąd,
przypomniało mi się ze jak go ostatnio odpalałem przez jakąś chwilę rozrusznik dziwnie zażegotał , czy to to rozrusznik mógł się zepsuć ?
sprawdziłem ze po przekręceniu kluczyka rozrusznik dostaje prąd,
przypomniało mi się ze jak go ostatnio odpalałem przez jakąś chwilę rozrusznik dziwnie zażegotał , czy to to rozrusznik mógł się zepsuć ?
- patryk1981
- Nowicjusz
tak mógł paść rozrusznik ,wymontuj i sprawdź szczotki i przed montażem sprawdź go na krótko z aku ,miałem ten problem ,a kontroli jak przekręcasz to gasną ? a i jeszcze zobacz czy bendix coś reaguje
Moja Bunia http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=6866" onclick="window.open(this.href);return false;
ChipTuning By Bagor - i teraz jest moc
Diagnostyka BMW ADS -INPA # VAG VW SEAT AUDI
ChipTuning By Bagor - i teraz jest moc
Diagnostyka BMW ADS -INPA # VAG VW SEAT AUDI