Problem z Climą

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

tommieMK5
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z Climą

Post autor: tommieMK5 » sob kwie 23, 2011 09:46

Witam
Mam problem z climatroniciem w swoim golfie. Chodzi o to że klimatyzacja jest napełniona i nie ma nigdzie nieszczelności. Mechanik mówił że sprężarka w moim modelu cały czas chodzi i nie jest ona wyburczana. Słyszałem że jest tam jakiś zawór który otwiera coś i dzięki czemu klima działa. Może ktoś miał podobne problemy. Z jakimi kosztami mogę się liczyć?? Czy będzie trzeba nową sprężarkę czy tylko ten zawór??

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Problem z Climą

Post autor: Qto » sob kwie 23, 2011 09:50

tommieMK5 pisze:Mam problem z climatroniciem w swoim golfie. Chodzi o to że klimatyzacja jest napełniona i nie ma nigdzie nieszczelności. Mechanik mówił że sprężarka w moim modelu cały czas chodzi i nie jest ona wyburczana. Słyszałem że jest tam jakiś zawór który otwiera coś i dzięki czemu klima działa. Może ktoś miał podobne problemy. Z jakimi kosztami mogę się liczyć?? Czy będzie trzeba nową sprężarkę czy tylko ten zawór??
ładnie pięknie ale nie napisałeś w czym problem...

tommieMK5
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z Climą

Post autor: tommieMK5 » sob kwie 23, 2011 09:56

nie działa nie chłodzi mi w środku.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Problem z Climą

Post autor: Qto » sob kwie 23, 2011 10:00

teraz lepiej :) Skoro masz Climatornica to poszukaj na forum jak się robi jego diagnostykę...wykonaj i zobacz czy są jakieś błędy

tommieMK5
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z Climą

Post autor: tommieMK5 » sob kwie 23, 2011 10:08

dobra, to będę już coś działał. dzięki za trop.

tommieMK5
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z Climą

Post autor: tommieMK5 » pn maja 09, 2011 13:33

No i clima działa. Poszedł zawór elektroniczny w sprężarce. Niestety nie jest to tani część. Podczas podłączenia na komputerze nie pojawiały się błędy bo pokazywało że zawór działa ale nie działał. Klima została nabita i fajnie chłodzi. Jedynie co to trzeba jeszcze odgrzybić.

lukas1305
Ma gadane
Ma gadane

Problem z Climą

Post autor: lukas1305 » czw maja 12, 2011 21:15

Witam.Zeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj.Otóż od niedawna użytkuje golfa 5-tke 2.0 tdi i jakiś miesiąc temu byłem na nabiciu i odgrzybieniu klimy oraz wymianie filtra kabinowego i niby wszystko ok ale teraz w te ciepłe dni jak ustawie 16st.(climatronic)to niby chłodne leci powietrze ale wydaje mi sie,że nie jest to żadna rewelacja(tak mi sie wydaje)niewiem czy tak ma być czy nie bo jest to mój pierwszy samochód z klimą-może wiecie ile powinno pokazywać jak by sie termometr przyłożyło to kratki.Druga sprawa która jest bardziej denerwująca to przy załączonej klimie cały czas puka mi coś gdzieś w środkowej konsoli(mniej więcej wygląda to tak jak pukanie palcem o plastik(konsole)jest to takie raczej nieregularne ale prawie cały czas jak klima chodzi niby cicho ale bardzo mnie to w......a.

Pozdrawiam.

tommieMK5
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z Climą

Post autor: tommieMK5 » ndz maja 15, 2011 18:45

Możliwe że padł Ci również ten sam zawór co mi w sprężarce??? A te stuki z konsoli ja również takie mam. Wywodzą się one z tego iż cały system nawiewów składa się z mechanizmów i klapek które sterują nawiewem. Podłącz komputer i zrób diagnostykę climatronica.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”