Witam, tak jak w temacie.
Wycieraczka tylna w MK4 variant taty stanęła na środku szyby i nie działa wcale.
Co mogło się stać?
Bezpiecznik? Jakiś przewód się rozłączył?
Doradźcie, bo jestem młody, a nie chcę czegoś niepotrzebnie rozbierać.
Wycieraczka tylna nie chce ruszyć
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
powinieneś sprawdzić przed założeniem tematu Zawsze takie sprawy zaczyna się od sprawdzania bezpieczników...od wycieraczki tylnej jest nr 27kotoss pisze:Bezpiecznik?
obejrzyj od razu przewody w gumowych przelotkach z klapy do budy...czy nie połamane, czy izolacja cała
Miałem ten sam problem, okazało się że przeciekał przewód od płynu, która zalał mi cały siłownik oraz zamek od klapy. Wystarczyło wymienić mechanizm do wycieraczki i śmiga, ale został problem że nie mam dopływu płynu do tylnej szyby ( za dużo motania )
Więc polecam Ci zdjąć osłonę klapy ( 4 bodajże śrubki ) i zobaczyć co w trawie piszczy
Więc polecam Ci zdjąć osłonę klapy ( 4 bodajże śrubki ) i zobaczyć co w trawie piszczy
Markoś :)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w takim razie poczytaj to, może się przydać http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false;
No obyło się bez wyjmowania silniczka, odkręciłem mocowania, odkręciłem wycieraczkę i postawiłem ją w pion.
Jak włączałem ją to drgała, wyszedłem z auta i po prostu ruszyłem ją i zaczęła pracować.
Poskładałem wszystko i ok.
Następny drobną usterką była klamka pasażera.
Rozkręciłem boczek, wyjąłem i okazało się, że linka po prostu pancerz wysunął się z tego mocowania przy klamce, przez co "załapywała" dopiero gdy była odchylona o 90 st.
Już wszystko gra
Dziękuję za pomoc.
Jak włączałem ją to drgała, wyszedłem z auta i po prostu ruszyłem ją i zaczęła pracować.
Poskładałem wszystko i ok.
Następny drobną usterką była klamka pasażera.
Rozkręciłem boczek, wyjąłem i okazało się, że linka po prostu pancerz wysunął się z tego mocowania przy klamce, przez co "załapywała" dopiero gdy była odchylona o 90 st.
Już wszystko gra
Dziękuję za pomoc.