Wzkaźnik poziomu paliwa głupieje...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Nagle wskaźnik poziomu paliwa zaczął mi głupieć tzn. wskazówka raz wskazuje normalnie raz opada do zera - na bardzo krótkim odcinku sytuacja powtarza się wielokrotnie. Dodatkowo przestał działać prędkościomierz.
Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną?
Nagle wskaźnik poziomu paliwa zaczął mi głupieć tzn. wskazówka raz wskazuje normalnie raz opada do zera - na bardzo krótkim odcinku sytuacja powtarza się wielokrotnie. Dodatkowo przestał działać prędkościomierz.
Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną?
awaria impulsatora skrzyni biegów takie ma objawy jak opisałeś
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
tak jak grg474 piszę...ale czasami też spalony bezpiecznik nr7 robi podobne szopki...tylko dodatkowo nie działają światła cofania
Re: Wzkaźnik poziomu paliwa głupieje...
Mam nadzieję, że to bezpiecznik Jutro sprawdzę i napiszę co i jakQto pisze:tak jak grg474 piszę...ale czasami też spalony bezpiecznik nr7 robi podobne szopki...tylko dodatkowo nie działają światła cofania
Dzięki za sugestie
No niestety to nie bezpiecznik
- Qto
- _
- Kontakt:
To wtedy impulsator...na początek możesz spróbować przeczyści jego wtyczkę i obadać czy przewody przypadkiem nie połamane czy coś takiego...
Dzwoniłem do elektryka i powiedział, że miał taki przypadek w passacie i chodziło o stabilizator napięcia - to to samo?
Może ktoś napisze jak się do tego zabrać by zrobić to samemu.
ja ni erozumiem - ja i Qto, daliśmy ci konkretną odpowiedź co powoduje objawy - skoro nie chce ci się sprawdzić głupiego bezpiecznika to nie wiem po co wogle zadajesz pytania.DEX4 pisze:Dzwoniłem do elektryka i powiedział, że miał taki przypadek w passacie i chodziło o stabilizator napięcia - to to samo?
Stabilizator napięcia zmienić - w czym i po co? Wykluczyłeś to co napisaliśmy??
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- Qto
- _
- Kontakt:
Wyciągasz licznik, wyciągasz stabilizator napięcia używając lutownicy...idziesz z nim do sklepu elektronicznego, kupujesz taki sam po czym montujesz go w miejsce starego...tylko na Twoim miejscu nie robiłbym tego sam tylko dałbym to temu elektrykowi do zrobienia...dlaczego nie sam tylko do elektryka ?? bo elektryk nic nie skasuje od Ciebie za taką usługę ponieważ to nie stabilizator jest przyczyną. Gdyby stabilizator napięcia padł to nie działałaby także wskaźnik temperatury cieczy...DEX4 pisze:Dzwoniłem do elektryka i powiedział, że miał taki przypadek w passacie i chodziło o stabilizator napięcia - to to samo?
...ale skoro chcesz to wymieniaj
Pisałem, że to nie bezpiecznik tylko edytowałem posta więc pewnie przeoczyłeś...grg474 pisze:skoro nie chce ci się sprawdzić głupiego bezpiecznika to nie wiem po co wogle zadajesz pytania.
Stabilizator napięcia zmienić - w czym i po co? Wykluczyłeś to co napisaliśmy??
co i tak nie zmienia faktu że powinieneś zainteresować się impulsatorem a nie stabilizatoremDEX4 pisze:Pisałem, że to nie bezpiecznik tylko edytowałem posta więc pewnie przeoczyłeś...
jeśli możesz to napisz gdzie znajduje się ten impulsator i jak on wygląda
- Qto
- _
- Kontakt:
na skrzyni biegówDEX4 pisze:jeśli możesz to napisz gdzie znajduje się ten impulsator
tu masz świeżą fotkę impulsatora http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4942540#p4942540" onclick="window.open(this.href);return false;
No niestety panowie... przyczyna nie jest taka oczywista jak się wydaje... Po wymianie impulsatora problem występuje w dalszym ciągu
Re: Wzkaźnik poziomu paliwa głupieje...
Odkopie...
Mam tez problem z falujacym wskaznikiem paliwa(plywa w zakretach, podczas przyspieszania, hamowania) i nie dzialajacym predkosciomierzem. Swiatla cofania dzialaja. Sprawdzilem bezpiecznik nr 7 i jest ok. Co dziwne stalo sie to po wymianie filtra paliwa. Przed wymiana bylo ok, wymienilem filtr, nalalem w niego troche ropki, auto odpalilo po czym zgasl i musialem go strasznie dlugo krecic by odpalil, az kabel + od aku i rozrusznik jak dotknalem reka byly gorace. Czy to przez to krecenie mogl pasc impulsator, czy moze w liczniku cos sie zrypalo?Czy jest mozliwe ze do impulsatora + nie dochodzi, moze od tego dlugiego krecenia cos sie rozlaczylo/przepalilo i dlatego tak nagle przestal dzialac? (Golf IV ALH)
Mam tez problem z falujacym wskaznikiem paliwa(plywa w zakretach, podczas przyspieszania, hamowania) i nie dzialajacym predkosciomierzem. Swiatla cofania dzialaja. Sprawdzilem bezpiecznik nr 7 i jest ok. Co dziwne stalo sie to po wymianie filtra paliwa. Przed wymiana bylo ok, wymienilem filtr, nalalem w niego troche ropki, auto odpalilo po czym zgasl i musialem go strasznie dlugo krecic by odpalil, az kabel + od aku i rozrusznik jak dotknalem reka byly gorace. Czy to przez to krecenie mogl pasc impulsator, czy moze w liczniku cos sie zrypalo?Czy jest mozliwe ze do impulsatora + nie dochodzi, moze od tego dlugiego krecenia cos sie rozlaczylo/przepalilo i dlatego tak nagle przestal dzialac? (Golf IV ALH)
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm