Witam,
Posiadam Golfa III 1,4 aex 97r.w którym uległa awaria sonda lambda, zakupiłem nową na allegro do której trzeba podłączyć oryginalną wtyczkę.
Proszę o poradę.
Sonda ma kolor kabli:
-BIAŁY,
-BIAŁY,
-CZARNY,
-SZARY.
Stara sonda ma kolory te same, ale który biały z białem podłączyć (szary i czarny łączę z oryginałem)
Pozdrawiam
Uniwersalna sonda lambda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Uniwersalna sonda lambda
bez znaczenia to zasilanie grzałki biegunowość dowolna
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Uniwersalna sonda lambda
Mam jeszcze 1 pytanie trochę gupie, ale jak kto wie to proszę o odp. z nową sonda dostałem rurki (złączki) do łączenia przewodów. Jak uzyć tych rurek aby złączyć (kombinerkami)?
Re: Uniwersalna sonda lambda
Zakladasz na kabelki i zaciskasz...
Wysłano z GT-i9100 przez Tapatalk
Wysłano z GT-i9100 przez Tapatalk
MK3 ADZ->AGU
- Paweł Marek
- V.I.P.
Uniwersalna sonda lambda
Zaciskasz tylko i nie próbuj lutować w każdym razie napewno nie kabel sygnałowy, sondy cyrkonowe muszą być wietrzone w środku minimalną ilością powietrza dostającego się do wnętrza sondy między drucikami kabla, lutując zamkniesz ten dostęp
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Uniwersalna sonda lambda
Sonda założona nie było żadnych problemów. Jedynie z odkręceniem starej sondy siedziała jakby była przyspawana. Kabelki zacisnąłem jak doradzaliście. Dziękuję wszystkim za rady.
Pozdrawiam
Kamil
Pozdrawiam
Kamil