Witam Forumowiczów
Mam problem z sondą lambda w golfie II 1.8 GT na mono wtrysku. Będąc ostatnio u diagnosty sprawdzałem instalację gazową poprzez podłączenie jej do komputera. Okazało się, że awarii uległa sonda. Nie myśląc długo kupiłem drugą z NGK. Chcąc ją podłączyć stwierdziłem, ze przewód elektryczny zasilający( jedyny) jest urwany zaraz za wtyczką. Nie wiem, gdzie podłączyć urwany przewód i zwracam się z prośbą o pomoc.
Pozdrawiam
Podłączenie sondy Lambda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Podłączenie sondy Lambda
powinieneś napisać co to za instalacja gazowa, do jej komputerka łatwo znajdziesz schemat. W każdym razie kabel sondy ma być przecięty i wpięty w komputerek LPG , a drugi kabel z komputerka biec do sterownika silnika zamiast kabla bezpośrednio od sondy. Stara sonda była pewnie dobra, nie można sprawdzić jej działania komputerowo jeśli ma kabel urwany
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Podłączenie sondy Lambda
Moja instalacja to bing-m
Mam Ją: http://oldwww.kme.eu/pdf/InstrukcjaBNGM-pl-1-4__1.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam Ją: http://oldwww.kme.eu/pdf/InstrukcjaBNGM-pl-1-4__1.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Podłączenie sondy Lambda
Udało mi się podłączyć sondę, ale różnicy nie czuję. Jest jakaś metoda na sprawdzenie sondy Lambda?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Podłączenie sondy Lambda
oscyloskopem, interfejsem do Bingo, wskaźnikiem AFR, bardzo orientacyjnie nawet zwykłym miernikiem (jest za wolny żeby zdążyć za zmianami napięcia ale cokolwiek pokaże, przynajmniej na wolnych obrotach
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.