Migają 4 kierunkowskazy zamiast 2 :|
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie,
proszę o pomoc Problem pojawił się kilka dni temu - wrzucam kierunkowskaz w lewo i świeci normalnie w takim tempie jak zwykle, ale dodatkowo lekko migają także i prawe kierunki (z drugą stroną analogicznie). Przy wyłączonym silniku tego problemu nie ma (także na włączonych światłach). Co to może być?
Pozdrawiam
proszę o pomoc Problem pojawił się kilka dni temu - wrzucam kierunkowskaz w lewo i świeci normalnie w takim tempie jak zwykle, ale dodatkowo lekko migają także i prawe kierunki (z drugą stroną analogicznie). Przy wyłączonym silniku tego problemu nie ma (także na włączonych światłach). Co to może być?
Pozdrawiam
:okej: [b] Pozdrawiam [/b] :okej:
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Dokładany centralny zamek z funkcją migania, masa, przekaźnik (nie pamiętam który) dotknij i sprawdz który klika.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Centralnego nie posiadam sprawdzę przekaźnik wiem, że to lamerskie pytanie^^ ale masę to gdzie mam sprawdzić hmmm ?
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Brazowy kabel w lampach.Olaf pisze: wiem, że to lamerskie pytanie^^ ale masę to gdzie mam sprawdzić hmmm ?
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Mavrick pisze: Olaf napisał(a): wiem, że to lamerskie pytanie^^ ale masę to gdzie mam sprawdzić hmmm ?
Brazowy kabel w lampach.
A dokładniej sprawdz je przy kaście. są one na boczkach bagażnika. miedzy nadkolem a lampą na boku bagażnika. A przednioe kierunki mają mase w instalacji, nie wiem gdzie to idzie przykro mi
Wygląda, że masa jest w porządku... Dziwne to wszystko, dopóki nie włączę silnika kierunki działają normalnie. Potem coś zaczyna cykać w bezpiecznikach i kierunki szaleję dotykałem i wyciągałem przekaźniki, ale to żaden z nich nie cyka.
Co mam z tym zrobić?
Co mam z tym zrobić?
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Powiedz mi przyjacielu, który przekaźnik szaleje i pstryka ?Olaf pisze:Co mam z tym zrobić?
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Przekaźnik 21 albo 22 jest od kierunków (masz jeden z nich). Ale skoro mrugają ,to nie jest jego wina, bo on nie rozróżnia które kierunki akurat załączył. Problem jest gdzieś w instalacji. Czy awaryjne działają dobrze?
Awaryjne działają w porządku właśnie, kierunki też dopóki nie odpalęauta i to coś nie zacznie cykać, ale na moje ucho to nie przekaźnik tylko coś jakby z tyłu tej płyty z bezpiecznikami, albo powyżej niej...