Centralny, Alarm .. Kierunki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, Do tej pory gdy zamykałem/otwierałem auto z pilota ( nie oryginalny zestaw )kierunki mrugały do okoła auta. Teraz niestety tylko same te od strony kierowcy ? Co się mogło stać? Druga sprawa to mniej więcej od tego czasu nie mruga mi już lampka od alarmu. była niebieska ale ostatnio zauważyłem że nie "mryga". Proszę o pomoc.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ciężki temat bo nie oryginalne graty...musisz w aucie poszukać centralkę a następnie instrukcję do niej. Z centralki powinny wychodzić dwa kabelki podające napięcie na kierunkowskazy - jeden kabelek na lewy, drugi na prawy. Musisz zobaczyć czy jest tam napięcie...jak tak to po kabelkach lecieć i obadać gdzie łączą się z oryginalną instalacją od kierunkowskazów (może to być np przy włączniku awaryjnych, przy manetce kierunków...)
Być może centralka kończy swój żywot...
Być może centralka kończy swój żywot...
Hej,
Udalo Ci sie jakos rozwiazac ten problem? U mnie wczoraj rano stalo sie dokladnie to samo i nie moge dojsc co sie moglo stac. Kierunkowskazy i awaryjne normalnie dzialaja. Jedynie podczas wlaczania i wylaczania alarmu dziala mi tylko strona kierowcy.
Udalo Ci sie jakos rozwiazac ten problem? U mnie wczoraj rano stalo sie dokladnie to samo i nie moge dojsc co sie moglo stac. Kierunkowskazy i awaryjne normalnie dzialaja. Jedynie podczas wlaczania i wylaczania alarmu dziala mi tylko strona kierowcy.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Przekaznik od kierunkow w centralce alarmowej, uszkodzona dioda na przewodach od centralki do kierunkow, zle polaczenie przewodow centralki z kirunkami w aucie.