Wskaźnik paliwa pytanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Wskaźnik paliwa pytanie
Witam mam dwa pytania związane ze wskaźnikiem paliwa w golfie3 jak jade i wdusze ostro gazu to wskaźnik opada troche w dół jak ostro zachamuje to wskaźnik sie podnosi do góry przedziałke to jest normalne ?
Drugie pytanie ile jest jeszcze paliwa jak wskaźnik jest umieszczony jak tu na foto ?:
z 3litry ?
Drugie pytanie ile jest jeszcze paliwa jak wskaźnik jest umieszczony jak tu na foto ?:
z 3litry ?
Wskaźnik paliwa pytanie
około 5Ljanek1350 pisze: Drugie pytanie ile jest jeszcze paliwa jak wskaźnik jest umieszczony jak tu na foto ?:
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Wskaźnik paliwa pytanie
No też tak myślałem dzięki za odp a jechałem kumpla golfem i wskaznik paliwa opierał sie na słupku i jeszcze jechał
-
- Ma gadane
Wskaźnik paliwa pytanie
U mnie leży na słupku kiedy w zbiorniku mam 2 litry . Według instrukcji rezerwa ma 7l.
Tak, to jest normalne, dzieje się tak bo podczas hamowania paliwo przelewa się w zbiorniku ku przodowi przez co pływak idzie lekko do góry, podobnie dzieje się przy mocnym ruszeniu tyle że paliwo przelewa się ku tyłowi a pływak opada.jak jade i wdusze ostro gazu to wskaźnik opada troche w dół jak ostro zachamuje to wskaźnik sie podnosi do góry przedziałke to jest normalne
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Wskaźnik paliwa pytanie
A czytałem gdzieś na forach ze niby jest kontrolka rezerwy ciekawe czy umnie jest
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Wskaźnik paliwa pytanie
Po przekreceniu klyczyka ile czasu mija zanim wskazowka dojdzie do swojej pozycji? - 10s?kamikadzol15 pisze:U mnie leży na słupku kiedy w zbiorniku mam 2 litry . Według instrukcji rezerwa ma 7l.Tak, to jest normalne, dzieje się tak bo podczas hamowania paliwo przelewa się w zbiorniku ku przodowi przez co pływak idzie lekko do góry, podobnie dzieje się przy mocnym ruszeniu tyle że paliwo przelewa się ku tyłowi a pływak opada.jak jade i wdusze ostro gazu to wskaźnik opada troche w dół jak ostro zachamuje to wskaźnik sie podnosi do góry przedziałke to jest normalne
Ja uwazam ze nie jest to normalne. Nawet jak zewrzesz przewody na plywaku to wskazowka nie pojdzie momentalnie na maksa po przekreceniu kluczyka tylko zajmie jej to pare sekund - jest to zrobione specjalnie zeby nie bylo wahan wskazowek podczas jazdy na dziurach i podczas przyspieszenia/hamowania.
Tak samo jest ze wskaznikiem temperatury
Wskaźnik paliwa pytanie
Są dwa rodzaje liczników. Te pierwsze zanim dojdą do prawidłowego wskazania poziomu paliwa mija (jak u mnie) około...5 minut. Liczniki nowej generacji - biały tył, podświetlanie diodami-wskazówka chodzi praktycznie jak przelewa się paliwo w zbiorniku.
Z tego co widzę, twój licznik ma białe ikony, więc moim zdaniem nie ma na 99,99% rezerwy.
Z tego co widzę, twój licznik ma białe ikony, więc moim zdaniem nie ma na 99,99% rezerwy.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Wskaźnik paliwa pytanie
U Ciebie jej nie ma.janek1350 pisze:A czytałem gdzieś na forach ze niby jest kontrolka rezerwy ciekawe czy umnie jest
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Wskaźnik paliwa pytanie
Umnie jest tak samo zanim wskaźnik urośnie to mija troche czasu po przekreceniu kluczyka z 10-15sekund.
Wskaźnik paliwa pytanie
tak bo dzieje sie to ze wzgledow takich jak kolega wczesniej pisal aby nie bylo zbyt duzych wachan przy ruszaniu czy hamowaniu a druga sprawa dzieje sie to ze wzgledow takich iz plywak jest podlaczony do modulu a ten przetwarza te napiecia cyfrowo i dlatego plywak czasem unosi sie bardzo powoli