Prostownik - podłączenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Prostownik - podłączenie
Hey może ktoś wie jak podłączyć ten cudowny ruski wynalazek tylko to znalazłem na stanie jak będę miał troche czasu to kupie coś cywilizowanego a tym czasem potrzebuję podładować mój akumulator na GWAŁT ma 65AH jest rozładowany do 0 .... pewnie uszczerbek na "na jego zdrowiu " pozostanie ale trudno pomóżcie
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Prostownik - podłączenie
Musi Kolega to rozebrać i spojrzeć, jak były połączone przewody do przełącznika 12V/6V w kółeczku, który był, a teraz go nie ma. Trzeba może będzie poeksperymentować, tylko na żarówce reflektorowej, na na akumulatorze!
Ale bezpieczniej jest pożyczyć od kogoś pewny prostownik niż zniszczyć sobie akumulator, nie wiadomo co jeszcze w nim "siedzi"!
Ale bezpieczniej jest pożyczyć od kogoś pewny prostownik niż zniszczyć sobie akumulator, nie wiadomo co jeszcze w nim "siedzi"!
Prostownik - podłączenie
ten prostownik ładował akumulator fiata punto sąsiad mi go tak pożyczył podłączyłem go do aku tak ustawiony jak na zdjęciu i zero reakcji tylko lampka się włączyła a wskazówka nie drgnęła podejdę do piwnicy za godzinkę zobaczę czy się coś zmieniło jak ten aku padnie to jutro zapakuję od mojej starej omegi może będzie pasować
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Prostownik - podłączenie
To już pewnie ktoś te kable wewnątrz (od przełącznika) zwarł. I jeśli sąsiad ładował, powinno działać. Ale jak pisałem - sprawdzić na żarówce i będzie wiadomo, co padło bardziej: aku czy prostownik.
Prostownik - podłączenie
Masz wyładowany akumlator do zera to ci się wskazówka nie uniesie od razu,albo jest to taki typ który potrzebuje wzbudzenia ,czyli jakiegokolwiek napięcia w akumlatorze w celu wzbudzenia,żeby zacząć ładować.
Prostownik - podłączenie
hmn... a jak można te napięcie wywołać?? I jeszcze zastanawiać się zacząłem skąd będę wiedział że AKU już jest naładowany? ( nie śmiejcie się z mojej nie wiedzy heh młody jeszcze jestem dopiero się ucze xD)
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Prostownik - podłączenie
I lekturę polecam:
http://www.google.pl/#hl=pl&sugexp=frgb ... 80&bih=624" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.google.pl/#hl=pl&sugexp=frgb ... 80&bih=624" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostownik - podłączenie
no tak jak zwykle "google" wie wszystko sry za nieporadność i WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC POZDRAWIAM