Gaśnie podczas deszczu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie podczas deszczu.
Mam problem, podczas deszczu mój golfik gaśnie. Po paru minutach jazdy w deszczu nagle skaczą obroty, zapala się kontrolka świec żarowych i gdy przyhamuje (obroty zmaleją) gaśnie silnik. Chwilę trzeba odczekać i pokręcić nim trochę aby zapalił. I też nie da się nim od razu jechać, ponieważ gdy tylko dodaje gazu silnik się dusi i gaśnie.
Sprawdzałem archiwum forum i w podobnych sytuacjach radziliście, ze to jest wina kopułki, palca i przewodów WN. Chce się upewnić czy w moim przypadku jest tak samo...
Pozdrawiam.
Sprawdzałem archiwum forum i w podobnych sytuacjach radziliście, ze to jest wina kopułki, palca i przewodów WN. Chce się upewnić czy w moim przypadku jest tak samo...
Pozdrawiam.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Gaśnie podczas deszczu.
Al CaMOne pisze: zapala się kontrolka świec żarowych
określiłbyś może jaki masz silnik jesli benzynę to wstępną odpowiedź na podaną kwestię podałeś sobie sam, do tego obowiązkowa diagnoza VCDS pod kątem wypadania zapłonówradziliście, ze to jest wina kopułki, palca i przewodów WN.
- doggie
- V.I.P.
więc od kiedy 1.9 TDI ma:Al CaMOne pisze:1.9
Sprawdzałem archiwum forum i w podobnych sytuacjach radziliście, ze to jest wina kopułki, palca i przewodów WN.
- doggie
- V.I.P.
marcin7x5 pisze:Sprawdź kabelki i czujnik położenia wału G28. Może przylewa go wodą.
marcin ale jak dobrze wiesz zabawę rozpoczynamy od diagnozy VCDS, jeśli G28 będzie miał zwarcie to będzie błąd,
a kolega pyta nas sam nie wiedząc o co i nie wie czego szuka a punkt numer 1 brzmi - diagnoza VCDS
Gaśnie podczas deszczu.
Jestem jak najbardziej za. Pytanie tylko czy kolega ma mozliwośc zrobienia samemu takiej diagnozy. Czasami pomaga rozpięcie i ponowne wpięcie kostki/złaczki na przewodach elektrycznych.doggie pisze:marcin ale jak dobrze wiesz zabawę rozpoczynamy od diagnozy VCDS
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Al CaMOne pisze: Sprawdzałem archiwum forum i w podobnych sytuacjach radziliście, ze to jest wina kopułki, palca i przewodów WN. Chce się upewnić czy w moim przypadku jest tak samo...
Al CaMOne pisze:1.9
marcin pisze: kolega pyta nas sam nie wiedząc o co i nie wie czego szuka a punkt numer 1 brzmi - diagnoza VCDS
marcin, po tych zacytowanych nad twoją wypowiedziach wnioskuję, że kolega Al CaMOne chyba nie bardzo ma pojęcie na temat motoryzacji i problemów z nią związanych
Gaśnie podczas deszczu.
mieliście racje, właśnie go podpiąłem i wyszło "P0322 engine speed sensor G28- no signal"
no i po co podłączać pod kompa jak mam takich Kolegów
co do tych kopułek do się lekko zakręciłem hehe
co do tych kopułek do się lekko zakręciłem hehe
Gaśnie podczas deszczu.
Al CaMOne pisze:mieliście racje, właśnie go podpiąłem i wyszło "P0322 engine speed sensor G28- no signal"