Mam problem z ktorym prubuje dojść do ladu pare dni ale nie ogarniam a mianowicie.
1 Gdy załączam postoj w desce swieci sie panel nawiewu ale nie swieci licznik
2 Gdy załącze awaryjne albo kierunki na desce zaswieci sie kontrolka ale swiatla nie mrugaja (zalozylem centralke i wpiolem sie w kierunki zaraz przy lampach i po nacisnieciu guzika w pilocie kierunki mrugaja).
3 Gdy zalącze wtyczek od automatu stopu swieci caly czas stop nawet na wylączonym zaplonie tylko lewa strona.
4 Pod deska rozdzielcza została mi jedna kostka wygląda jak kostka z przednich kierunków wchodzi do niej kabel czerwono czarny i brązowy gdzie to wpiąć?
[MK2] Brak kierunkow i ciagle swieci sie stop
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ad1 spalone zarowki w liczniku
ad2 uszkodony przekaznik kierunkowskazow - przerywacz kierunkowskazow
ad3 spalona prawa zarowka - stop swieci sie nawet bez kluczyka w stacyjce, to normalne
ad2 uszkodony przekaznik kierunkowskazow - przerywacz kierunkowskazow
ad3 spalona prawa zarowka - stop swieci sie nawet bez kluczyka w stacyjce, to normalne
ad2 moze brakowac diod na kablach w centralce i bedzie robila burdel , odepnij te kable i sprawdz to jeszcze raz
ad3 moze byc ze masz spalony wlacznik przy pedale , sprawdz go miernikiem na zworke , no a drugie o zarowka jak kolega zapisal
ad3 moze byc ze masz spalony wlacznik przy pedale , sprawdz go miernikiem na zworke , no a drugie o zarowka jak kolega zapisal
-
- Nowicjusz
Co do przekaznika przerywacza mam stara instalke wiec w skrzynce miejsce 10 czyli na dole 3 od lewej wycigalem go i wsadzilem inny ale to nic nie dalo
A co do stopu swieci on po tym jak podloncze wtyke a chamulec jest nie nacisniety wiec raczej nie powinno swiecic wiec sprawdze ten wlacznik.
Przed rozbiorka auta do blacharki i malowania wszystko dzialalo wiec nie wiem czy cos zle spiolem :/ Ale skrzynka i wtyczki sa tak zbudowane ze nie mozna sie pomylic
A co do stopu swieci on po tym jak podloncze wtyke a chamulec jest nie nacisniety wiec raczej nie powinno swiecic wiec sprawdze ten wlacznik.
Przed rozbiorka auta do blacharki i malowania wszystko dzialalo wiec nie wiem czy cos zle spiolem :/ Ale skrzynka i wtyczki sa tak zbudowane ze nie mozna sie pomylic
-
- Nowicjusz
Sprawa ogarniet temat do zamknięcia
Co do stopu to automat cos byl nie halo po zmianie auto wszystko sie uspokojilo.
Co do kieronkow to jedna masa z wiazki silnika nie stykała po wmontowaniu nowej wsowki zaczely dzialac kierunki i podswietlenie licznika
Dzieki za porady:)
Co do stopu to automat cos byl nie halo po zmianie auto wszystko sie uspokojilo.
Co do kieronkow to jedna masa z wiazki silnika nie stykała po wmontowaniu nowej wsowki zaczely dzialac kierunki i podswietlenie licznika
Dzieki za porady:)