Kasowanie licznika VW Passat B5FL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Zdarzyło mi się rozładować akumulator na tyle, że skasował się licznik. Domyślam się, że przełączył się z trybu 2, na 1. Na załączonej fotce widać w jakim pracuje.
Efekt jest taki, że kasowanie licznika nie przebiega jak to wcześniej było ręcznie, a po kilku godzinach postoju licznik sam się resetuje. Jak przywrócić poprzedni tryb?
Pozdrawiam.
Zdarzyło mi się rozładować akumulator na tyle, że skasował się licznik. Domyślam się, że przełączył się z trybu 2, na 1. Na załączonej fotce widać w jakim pracuje.
Efekt jest taki, że kasowanie licznika nie przebiega jak to wcześniej było ręcznie, a po kilku godzinach postoju licznik sam się resetuje. Jak przywrócić poprzedni tryb?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Przyciskiem "reset" na spodzie prawej manetki - takie rzeczy są opisane w instrukcji obsługi samochodu
Dzięki za zainteresowanie, ale chyba źle odczytałeś moje intencje. Reset kasuje stan, nie zmienia trybu pracy licznika. Chcę go spowrotem przełączyć w 2 tryb, który wymaga ręcznego kasowania, zamiast aktualnego(kasowanie po kilku godzinach postoju).
Może nie jestem omnibusem, ale funkcję przycisku reset znam
Może nie jestem omnibusem, ale funkcję przycisku reset znam
Pozdrawiam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kiedy go wciśniesz i przytrzymaszsq9cwd pisze:Reset kasuje stan
zmienia...o ile nie będziesz przytrzymywał przycisku - naciśnij i od razu puśćsq9cwd pisze:nie zmienia trybu pracy licznika
wygląda na to że znasz tylko połowę jego funkcjisq9cwd pisze:funkcję przycisku reset znam
Re: Kasowanie licznika VW Passat B5FL
Obawiam się, że miałeś rację. Z racji na "powagę" problemu prosiłbym o usunięcie całego wątku. Za niewiedzę trzeba się wstydzić
Śliczne dzięki, przepraszam za zaśmiecanie.
Śliczne dzięki, przepraszam za zaśmiecanie.
Pozdrawiam.