Radio przestało znajdywać stacje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam.
Ostatnio do nowo zakupionego golfa IV nabyłem radio JVC, wcześniej był Alpine.
No i na tym Alpinie radio grało ładnie, łapało sporo stacji. Na nowym złapało jedną tylko stacje (VIA).... Podłączyłem stare radio i też już tylko JEDNĄ STACJĘ ŁAPIE. Co mogłem uszkodzić? Może jakiś bezpiecznik? Jak sprawdzić w czym tkwi problem?! Wtyk do połączenia anteny z radiem nie jest jakoś specjalnie zmasakrowany.
Ostatnio do nowo zakupionego golfa IV nabyłem radio JVC, wcześniej był Alpine.
No i na tym Alpinie radio grało ładnie, łapało sporo stacji. Na nowym złapało jedną tylko stacje (VIA).... Podłączyłem stare radio i też już tylko JEDNĄ STACJĘ ŁAPIE. Co mogłem uszkodzić? Może jakiś bezpiecznik? Jak sprawdzić w czym tkwi problem?! Wtyk do połączenia anteny z radiem nie jest jakoś specjalnie zmasakrowany.
Jeśli radio nie fabryczne to musisz mieć separator (http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... =1&order=p" onclick="window.open(this.href);return false;).Fabryczne mają wzmacniacz w podstawie anteny zasilany przewodem antenowym
-
- Nowicjusz
ale zarówno wcześniejsze jak i nowe nie są fabryczne i podkreślam, że wcześniej na starym działało wszystko jak trzeba, a teraz na żadnym nie znajduje stacji...!
lucek_master, sprawdż czy masz separator , jeśli jest to może przy montażu radia coś się rozłączyło
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
ale powiedz mi, czy ja czegoś nie rozumiem, czy Ty nie czytasz tego co ja piszę ?! radio alpine dziś rano łapało sporo stacji, teraz tylko jedną a w międzyczasie podłączyłem nowe radio i chyba podczas tego montażu coś się zwaliło. ale tylko CHYBA....
Czytam dokładnie co piszesz , napisałem że ori nie wymaga separatora , nie wiem jak miałeś podłączone Alpine ale ono też wymaga separatora . Posprawdzaj dokładnie , możliwe że coś się zwaliło , jednak separator jest potrzebny do prawidłowego odbioru radia
-
- Nowicjusz
Przekonałeś mnie, powiedz mi czy dostane to w sklepie motoryzacyjnym czy po jakiś elektronicznych szukać?
-
- Nowicjusz
kupiłem, założyłem i działa tzn w międzyczasie okazało się że wtyk anteny a dokładniej żyła wewnętrzna była przerwana i dlatego nie łapało stacji, ale separator faktycznie POLEPSZYŁ odbiór (podłączyłem go pod +12 po stacyjce i jak się kluczyk wyciągnie to słychać różnicę, oczywiście wcześniej ten wtyk anteny naprawiłem). Dzięki