Dobór pilota do modułu komfortu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Moduł !J0 959 799 Q
Co o nim wiadomo? Org chociaż? I jaki kluczyć da się dopasować? Zależałoby mi na scyzorykach;/
Ale nie mam pojęcia jak szukać
Co o nim wiadomo? Org chociaż? I jaki kluczyć da się dopasować? Zależałoby mi na scyzorykach;/
Ale nie mam pojęcia jak szukać
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Ten moduł nie obsługuje pilota,także nie ma szans na scyzoryk,Chyba że wymienisz moduł..
Dużo zabawy? Z wymianą? Koszta i ile pracy?
Co ciekawe mam piloty z tym że jakieś kiepskie. Jak to jest?
Co ciekawe mam piloty z tym że jakieś kiepskie. Jak to jest?
-
- Forum Master
Nie dużo.Noxi pisze:Dużo zabawy? Z wymianą?
Moduł w granicach 100PLN można kupić.Noxi pisze:Koszta i ile pracy?
Oryginalne VW?Może masz dołożony alarm z pilotami.Noxi pisze:Co ciekawe mam piloty z tym że jakieś kiepskie. Jak to jest?
Własnie brak alarmu, piloty nie przypominają org, prędzej podróbki, chociaż. W kluczyku 1 przycisk i drugi w takiej kostce jakby teżńa 1 przycisk.
I domykanie szyb jest z pilota.
-
- Forum Master
Re: Dobór pilota do modułu komfortu
Na 99% jeśli nie dokładany alarm,to dokładany sterownik centralnego.Noxi pisze:Własnie brak alarmu, piloty nie przypominają org, prędzej podróbki, chociaż. W kluczyku 1 przycisk i drugi w takiej kostce jakby teżńa 1 przycisk.
Hmm, czy to mocno komplikuje sprawę elektroniki przy próbie montażu org modułu komfortu z kluczykami scyzorykami?
Nie wiąże się to z ingerencją w zegary immo? Bo nie mam całego oprogramowania, tylko VAG COMa i średnio łapie się w temacie
Nie wiąże się to z ingerencją w zegary immo? Bo nie mam całego oprogramowania, tylko VAG COMa i średnio łapie się w temacie
-
- Forum Master
Nie powinno.Noxi pisze:Hmm, czy to mocno komplikuje sprawę elektroniki przy próbie montażu org modułu komfortu z kluczykami scyzorykami?
Nie.Noxi pisze:Nie wiąże się to z ingerencją w zegary immo?
Jakie numery modółów będę do MK4 z obecnie tym który podałem odpowiednie?
Jakie kable i do czego trzeba dorabiać?
Jakie kable i do czego trzeba dorabiać?
z tego co wyczytałęm to raczej nie ma sterowanie:/ to wnioskuje ze musze moduł kmfortu wymienić:/
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
Witam.
Golf IV Kombi. Mam moduł komfortu, chyba - nie zaglądałem ale myślę że nie jest to tylko zamek centralny bo mam dwa klucze scyzoryki z dwoma przyciskami ale są w opłakanym stanie. Zacząłem się rozglądać za nowymi obudowami do nich na alledrogo i widzę, że są klucze scyzoryki od golfów 5 i 6 z trzema przyciskami. Czy można je zaprogramować do Golfa IV, żeby działalo otwieranie bagażnika z pilota? Dodam, że teraz otwieranie bagażnika mam średnie bo działa tylko z klucza i do tego trzeba jeszcze nacisnąć przycisk od spodu w klamce. Acha no i sam dokładałem (tzn nie sam tylko do elektryka z tym poszedłem) alarm z dodatkowym pilotem, który obsługuje też zamek centr (i inne rzeczy oczywiście też np. zabezp. zapłonu).
Golf IV Kombi. Mam moduł komfortu, chyba - nie zaglądałem ale myślę że nie jest to tylko zamek centralny bo mam dwa klucze scyzoryki z dwoma przyciskami ale są w opłakanym stanie. Zacząłem się rozglądać za nowymi obudowami do nich na alledrogo i widzę, że są klucze scyzoryki od golfów 5 i 6 z trzema przyciskami. Czy można je zaprogramować do Golfa IV, żeby działalo otwieranie bagażnika z pilota? Dodam, że teraz otwieranie bagażnika mam średnie bo działa tylko z klucza i do tego trzeba jeszcze nacisnąć przycisk od spodu w klamce. Acha no i sam dokładałem (tzn nie sam tylko do elektryka z tym poszedłem) alarm z dodatkowym pilotem, który obsługuje też zamek centr (i inne rzeczy oczywiście też np. zabezp. zapłonu).
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
-
- Forum Master
Nie.Są piloty trzy przyciskowe do golfa IV np:1J0959753 DA lub AH.Najlepiej odczytaj numer modułu komfortu jaki masz.Skrzak pisze: że są klucze scyzoryki od golfów 5 i 6 z trzema przyciskami. Czy można je zaprogramować do Golfa IV
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
W końcu udało mi się odczytać numer modułu:
1CO 959 799 B
Do tego modułu jaki scyzoryk z trzema przyciskami (i ewentualnie z dwoma)? Mam zakupiony i używam trzyprzyciskowy HLO 1J0 959 753 DA (otwieranie i zamykanie działa). I teraz pytanie - czy otwieranie klapy trzecim przyciskiem tego pilota mi nie działa bo mam zły pilot, czy raczej gdzie indziej szukać przyczyny?
1CO 959 799 B
Do tego modułu jaki scyzoryk z trzema przyciskami (i ewentualnie z dwoma)? Mam zakupiony i używam trzyprzyciskowy HLO 1J0 959 753 DA (otwieranie i zamykanie działa). I teraz pytanie - czy otwieranie klapy trzecim przyciskiem tego pilota mi nie działa bo mam zły pilot, czy raczej gdzie indziej szukać przyczyny?
Moja Borka Variant: