Zpłon elektryka kontrolki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Już sam nie wiem gdzie szukać przyczyny po przekręceniu stacyjki słabo świecą kontrolki rozrusznik nawet nie daje znaku tak jak na załączonym Filmiku " onclick="window.open(this.href);return false; Rozkręcałem stacyjkę manetki ale nic ciekawego tam nie znalazłem dodam tylko że wczoraj jakby przygasały zegary jak auto było zapalone a dzis już nie odpalił. Czy VAG wyświetli błędy ? Proszę o szybką pomoc!
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
ewidentnie nie ma prądu. klemy, masy w każdym punkcie do poprawy, może przy skrzynce bezpieczników wypiął sie ale zaśniedział plus zasilający...
-
- Nowicjusz
sprawdziłem kable które się dało i nic zauważyłem PS. jak przytrzymam wajchę od świateł długich to nie ma prądu wcale ani nie ma przebiegu ani kontrolka sie nie pali może przyczyna jest gdzieś w rączce od kierunków ?
Ładowałeś akumulator? Pewnie nie.
I pewnie nie masz ładowania - jakiś przerwany kabel przy alternatorze.
Naładuj aku, jak na naładowanym będzie ok, a po odpaleniu będzie po woli przygasać oświetlenie i braknie prądu, to ewidentnie brak ładowania. Jak ędzie przerwany, lub naderwany przewód, to może się nie świecić kontrolka od ładowania.
I pewnie nie masz ładowania - jakiś przerwany kabel przy alternatorze.
Naładuj aku, jak na naładowanym będzie ok, a po odpaleniu będzie po woli przygasać oświetlenie i braknie prądu, to ewidentnie brak ładowania. Jak ędzie przerwany, lub naderwany przewód, to może się nie świecić kontrolka od ładowania.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
-
- Nowicjusz