Witajcie
potrzebna informacja na temat uruchomienia podświetlenia poszczególnych elementów licznika po przekręceniu kluczyka
znalazłem parę rzeczy na forum ale nie czaje pod jakim adresem sie to zmienia w hex edytorze
podświetlenie zegarów po zapłonie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dla zegarów VDO immo 3 - wartość w 1ED z 30 zmień np na 39
dla zegarów Bosch immo 3 - wartość 381 zmień z 00 na 0F jak pamietam
dla zegarów Bosch immo 3 - wartość 381 zmień z 00 na 0F jak pamietam
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Mam zegary VDO, tyle ,że w A3 1996. Chciałbym zrobić tak ,żeby nie podświetlało mi deski zegarów, ogólnie nic w kabinie po przekręceniu kluczyka, a jedynie po włączeniu świateł. U mnie tak samo będzie instruments -> login ( tutaj wpisujemy 3? ) i jak tutaj odnaleźć tą jak mniemam komórkę 1ED? U mnie ten sposób będzie działał?
nie - u ciebie jest inaczej bo u ciebie licznik z automatu się podświetla.
wtyczka niebieska licznika - pin 20 kabel szaro/niebieski wysyła sygnał dla wszystkich podświetleń
zielona wtyczka pin 29 zielono/szary to regulowana masa przez regulator jasności podświetlenia
a w golfie jest regulowany plus po włączniku świateł
wtyczka niebieska licznika - pin 20 kabel szaro/niebieski wysyła sygnał dla wszystkich podświetleń
zielona wtyczka pin 29 zielono/szary to regulowana masa przez regulator jasności podświetlenia
a w golfie jest regulowany plus po włączniku świateł
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Czyli jak najprościej zrobić aby deska świeciła się tylko po włączeniu świateł?