Kimatronic falują obroty

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Diwo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Kimatronic falują obroty

Post autor: Diwo » wt cze 18, 2013 21:19

Witam

miałem uszczelnianą i nabijaną Klime
po odebraniu auta Klima działa ale za to faluja obroty PODKREŚLAM tylko na klimie bez klimy nie ma falowania
Myślałem ze to alternator wymieniony na nowy to samo
Obroty spadają z 850 na 600 w czasie jazdy po wciśnięciu sprzęgła gaśnie

Macie jakieś pomysły

O łożysko pytałem to mówili ze oni nie słyszą objawów zacierania

I 2. sprawa jak przeprogramować Klime zeby się nie włączała za każdym razem prawie jak jest upalnie tylko samemu ją załączać.

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Kimatronic falują obroty

Post autor: grg474 » śr cze 19, 2013 08:38

ad 1. czy aby nie za dużo ci nabili do tej klimy?
ad 2. masz klimę czy climatronik?

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Diwo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Kimatronic falują obroty

Post autor: Diwo » śr cze 19, 2013 11:14

Klimatronic Seat Cordoba

czy aby nie za dużo to tego nie wiem a le wydaje mi sie ze tyle ile potrzeba to zakład który ogólnie naprawia klimatyzacje wiec powinien to przynajmniej wiedziec.

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Kimatronic falują obroty

Post autor: grg474 » śr cze 19, 2013 13:23

Diwo pisze:czy aby nie za dużo to tego nie wiem a le wydaje mi sie ze tyle ile potrzeba to zakład który ogólnie naprawia klimatyzacje wiec powinien to przynajmniej wiedziec.
no nie wiem - mi kiedyś nie nabili oleju a profesjonaliści podobno :)

klimatronik - nie nastawiaj na auto - to ci kompresora nie będzie ciągle załączał. jak naciśniesz auto to wiadomo że kompresor będzie dołączony. Tylko że przy obecnym upale to bez sensu nei załączyć kompresora bo powietrze z zewnątrz jest cieplejsze niż to co chcesz uzyskać w kabinie

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Diwo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Kimatronic falują obroty

Post autor: Diwo » śr cze 19, 2013 18:53

Dzisiaj przy załączeniu obiegu wewnętrznego i klimy jakoś się ustabilizowały obroty załączałem wszystkie prędkości obiegu i ok było i różne temp nadmuchu i obroty trzymał
Ale co będzie jutro to zobaczymy może to taka chwilowa odmiana oczywiście wcześniej na Klimie gasł jak porąbany na skrzyżowaniach heh

Widze grg474 ze jesteś ze skarżyska czyli 20km ode mnie znasz jakiś warsztat co robią klimę i maja jakieś pojecie podobno w Blizynie dają rade ale są zarobieni heh

Diwo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Kimatronic falują obroty

Post autor: Diwo » pt cze 21, 2013 14:48

Można zamknąc temat chyba sie naprawiło mam nadzieję że już nie powróci :)

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Kimatronic falują obroty

Post autor: grg474 » sob cze 22, 2013 21:17

Diwo pisze:Widze grg474 ze jesteś ze skarżyska czyli 20km ode mnie znasz jakiś warsztat co robią klimę i maja jakieś pojecie
górlicki - szydłowiec - tam gdzie stacja diagnostyczna - zjazd z obwodnicy szydłowca na jastrząb/wierzbicę - po prawej stronie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”