mam taki problem mój golf traci iskrę. napięcie na cewce jest 12,8V ale nie ma sygnału z halla, napięcie na halla 12,2V nie wiem co jest grane ? po kabelkach dalej dostałem się do komputera i komputer ma zasilanie miedzy stykiem 1/23 2.2V a na styku 30 i masa 8,3V czy to normalne ? bo nie mogę znaleźć ile powinno być. miałem drugi zapłon i po nagrzani też stracił iskrę wymieniłem cewkę przejechałem się było ok ale za chwile też stracił iskrę
ktoś ma jakiś pomysł co to może być bo jak nie zrobię to będę musiał oddać go do speca czego by nie chciał
zasilnaie ECU i traci iskre
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
a hall jest sprawny?? na skrajnych stykach zasilanie +12V i masa, a na środkowym powinno pojawiać się +5V do masy jak obracasz aparatem. Jeśli to jest zasilanie między zaciskami 1 a 23 to nie może być 2,2V tylko powinno być napięcie takie same jak na aku. Napisz jaki masz silnik (oznaczenie literowe) ewentualnie jaki sterownik. Spec by Ci wyczaił w 15 minut co i jak
silnik jak w podpisie 1.8 ABS golf prawdopodobnie w poniedziałek trafi już do speca bo ja nie mam już na niego siły