Witam wszystkich .MAm golfa iv z 2000 r 1,4. Podczas jazdy auto gaśnie i zaświecają się kontorlki EPC i ESP . Po przekręceniu kluczyka auto bez problemu odpala trzyma obroty i nie traci mocy . Po podłączeniu pod komputer wyskoczyły 3 błędy :
1. Sonda lambda
2. Zawór cyrkulacji spalin EGR
3.Nieznany błąd 17796 , po wyczytaniu znalazłem że elektroniczne sterowanie przepustnicy .
Po usunięciu błedów auto odpalilem i nie wyskakiwaly juz bledy aż znów zgasł i wyskoczyły te same błędy .Co to może być ? Może ktoś mial taki problem ?
Gaśnie czasami podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
W jakich sytuacjach gaśnie ?? Podczas normalnej jazdy na biegu ?? Czy może przy wciskaniu sprzęgła, na skrzyżowaniach itp... ??
Zacznij od pozbycia się błędów...czyszczenie + adaptacja przepustnicy, przy okazji czyszczenie EGR...instrukcję są na forum
Zacznij od pozbycia się błędów...czyszczenie + adaptacja przepustnicy, przy okazji czyszczenie EGR...instrukcję są na forum
Gaśnie podczas jazdy jak ciągnie na biegu . Rozmawiałem z mechanikiem i powiedział że błędy te wyskakuje poprzez samoczynne gaśnięcie auta a nie poprzez usterke zwiazana z wyskakujacymi bledami . Narazie sam nie zna przyczyny bma inne auta do roboty . Na dniach wezmie sie za moje i mówił że podepnie pompe paliwową na ostro i zobaczymy czy zgaśnie żeby ją wyeliminować .
Problem rozwiązany Przyczyną była zawalona przepustnica oraz filtr powietrza
Temat do zamknięcia
Temat do zamknięcia