Gaśnie czasami podczas jazdy

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kamciu18
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kamciu18 » wt sie 13, 2013 17:51

Witam wszystkich .MAm golfa iv z 2000 r 1,4. Podczas jazdy auto gaśnie i zaświecają się kontorlki EPC i ESP . Po przekręceniu kluczyka auto bez problemu odpala trzyma obroty i nie traci mocy . Po podłączeniu pod komputer wyskoczyły 3 błędy :
1. Sonda lambda
2. Zawór cyrkulacji spalin EGR
3.Nieznany błąd 17796 , po wyczytaniu znalazłem że elektroniczne sterowanie przepustnicy .
Po usunięciu błedów auto odpalilem i nie wyskakiwaly juz bledy aż znów zgasł i wyskoczyły te same błędy .Co to może być ? Może ktoś mial taki problem ?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt sie 13, 2013 19:03

W jakich sytuacjach gaśnie ?? Podczas normalnej jazdy na biegu ?? Czy może przy wciskaniu sprzęgła, na skrzyżowaniach itp... ??
Zacznij od pozbycia się błędów...czyszczenie + adaptacja przepustnicy, przy okazji czyszczenie EGR...instrukcję są na forum

kamciu18
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kamciu18 » wt sie 13, 2013 19:39

Gaśnie podczas jazdy jak ciągnie na biegu . Rozmawiałem z mechanikiem i powiedział że błędy te wyskakuje poprzez samoczynne gaśnięcie auta a nie poprzez usterke zwiazana z wyskakujacymi bledami . Narazie sam nie zna przyczyny bma inne auta do roboty . Na dniach wezmie sie za moje i mówił że podepnie pompe paliwową na ostro i zobaczymy czy zgaśnie żeby ją wyeliminować .

kamciu18
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kamciu18 » czw sie 29, 2013 20:55

Problem rozwiązany :) Przyczyną była zawalona przepustnica oraz filtr powietrza :)
Temat do zamknięcia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”