Wymiana Centralki na nową z allegro
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam otóż taki problem mam 1 pilot do zamka i do tego pilot ma uszkodzoną poduszkę i zacina się dość często
drzwi mam otwierane tylko z pilota więc lipa jak pilot padnie jest
mam centralke od mojego starego samochodu bo chciałem w nim zamontować centralny zamek (samochód to punto I 1.1 )
Niby centralka jest uniwersalna ale nie wiem czemu u mnie nie działa może ktoś coś wie o tym co jest nie tak
piny są takie same
Pozdrawiam czekam na pomoc
drzwi mam otwierane tylko z pilota więc lipa jak pilot padnie jest
mam centralke od mojego starego samochodu bo chciałem w nim zamontować centralny zamek (samochód to punto I 1.1 )
Niby centralka jest uniwersalna ale nie wiem czemu u mnie nie działa może ktoś coś wie o tym co jest nie tak
piny są takie same
Pozdrawiam czekam na pomoc
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Po kolei: W Golfie jest centralka, która ma jednego pilota; czy takiego?
http://imageshack.us/photo/my-images/186/pilotk.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma TEŻ Kolega centralkę, która nie działa i jest z Punto?
Jaka to centralka, może foto, opis?
http://imageshack.us/photo/my-images/186/pilotk.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma TEŻ Kolega centralkę, która nie działa i jest z Punto?
Re: Wymiana Centralki na nową z allegro
Nie nie taki jest taka duża nie oryginalna z takim pilotemZico63b pisze:Po kolei: W Golfie jest centralka, która ma jednego pilota; czy takiego?
http://img593.imageshack.us/img593/1484/zfs7.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Zico63b pisze:Ma TEŻ Kolega centralkę, która nie działa i jest z Punto?
oto zdjęcie http://img836.imageshack.us/img836/1034/9pt8.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Układ pinów jest zwykle podobny, to są zwykle te same elektroniki. Ale zawsze tylko "zwykle"; czymś różnić się mogą.
I teraz, gdy Kolega podkłada tę z Punta we wtyczkę istniejącą teraz w Golfie nie działa?
Ma Kolega pudełko, płytkę, pewnie i schemat gdzieś tam jest. Centralki podłącza się typowo, jest to opisane na forum. Można uruchomić je nawet w rękach, zasilając z akumulatora czy prostownika.
Ja bym posprawdzał czy te przewody (miejsca wejścia w centralkę czyli "piny") tej z Punto i tej z Golfa są te same - chodzi mi o funkcje: czy np. pierwszy z prawej w jednej i pierwszy z prawej w drugiej to (przykładowo) tak samo masa. I tak z każdym z pinów. Pamięć trzeba, że Punto miało pewnie dokładane siłowniki elektryczne a Golf centralną pompkę. Jednak te połączenia są robione na przewodach, poza puszką sterownika - podłożenie jednej zamiast drugiej powinno zadziałać; o ile funkcje pinów są te same.
Jeśli to zawiedzie, ta z Punto może jest uszkodzona?
I teraz, gdy Kolega podkłada tę z Punta we wtyczkę istniejącą teraz w Golfie nie działa?
Ma Kolega pudełko, płytkę, pewnie i schemat gdzieś tam jest. Centralki podłącza się typowo, jest to opisane na forum. Można uruchomić je nawet w rękach, zasilając z akumulatora czy prostownika.
Ja bym posprawdzał czy te przewody (miejsca wejścia w centralkę czyli "piny") tej z Punto i tej z Golfa są te same - chodzi mi o funkcje: czy np. pierwszy z prawej w jednej i pierwszy z prawej w drugiej to (przykładowo) tak samo masa. I tak z każdym z pinów. Pamięć trzeba, że Punto miało pewnie dokładane siłowniki elektryczne a Golf centralną pompkę. Jednak te połączenia są robione na przewodach, poza puszką sterownika - podłożenie jednej zamiast drugiej powinno zadziałać; o ile funkcje pinów są te same.
Jeśli to zawiedzie, ta z Punto może jest uszkodzona?
no właśnie mistrzu miałem podmienione i tylko zamknąłem samochód i wtedy ani otworzyć ani nic już nie reagował pilot od nowej centralki
a centralka z punto działa miałem ją podłączoną w punto i smigało
a centralka z punto działa miałem ją podłączoną w punto i smigało
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Zasilić tą z Punto, najpierw tylko plus i minus no i badać - czy przekaźniki pracują na zamykaniu i na otwieraniu (czy "klikają"). Potem podłączyć jeszcze zasilanie przekaźników i znów badać. Na odległość więcej nie poradzę.
ok dzięki jutro się tym zajmę bo niedzielna praca w gó.... się obraca
Miłej niedzieli życzę
Miłej niedzieli życzę