brak masy, prawe przednie drzwi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Jakiś tydzień temu uległ awarii silniczek podnoszenia szyby, tzn poleciał dym z niego i teraz słychać tylko pykanie, w związku z tym przestało mi działać podgrzewanie lusterka, podświetlenie otwierania szyby, nie działa również dolne oświetlenie drzwi i nie zapala się światło w aucie jak otwieram drzwi, po sprawdzeniu paru rzeczy wywnioskowalem ze brak jest masy, i teraz mam pytanie czy przy zwarciu mógł się kabel jakiś upalic czy może w zamku są do poprawy luty, dodam że przed tą awarią wszystko chodziło dobrze oprócz tego że szyba się wolno podnosiła.
-
- Nowicjusz
Bezpiecznik 14 sprawdzałem, resztę kurcze zobaczę po południu.
Bezpieczniki 14,5,11 sprawdziłem i są dobre.
Bezpieczniki 14,5,11 sprawdziłem i są dobre.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeżeli w jednych drzwiach jest awaria to bezpiecznik odpada...sprawdź wtyczkę przy słupku, punkt masowy. No i moduł przy silniczku...jeżeli on się skopcił to raczej do wymiany
-
- Nowicjusz
Wtyczkę sprawdziłem i wygląda dobrze, żadnych popekanych kabli czy tam innych przetarc , jeśli chodzi o punkt masowy to jest to miejsce gdzie są przykrecone dwa kabelki brązowe? Silniczek zamówiłem drugi, dokładnie z takimi samymi numerami jak ten zepsuty, poprzednio zamówiłem inny i było tylko słychać pykanie.
Edit :
Dzisiaj dotarł do mnie silniczek do podnoszenia szyby, po podłączeniu go zaczął śmigać, a więc zamontowalem go do drzwi i o dziwo wszystko się naprawilo, działa światełko w drzwiach, zapala się światło w aucie, ogólnie wszystko jest jak przed awarią, tylko szyba wolno się podnosi ale to pewnie trzeba rozebrać całe drzwi i tam pogrzebać, podsumowując zamontowanie sprawnego silniczka naprawilo wszystkie awarie.
Edit :
Dzisiaj dotarł do mnie silniczek do podnoszenia szyby, po podłączeniu go zaczął śmigać, a więc zamontowalem go do drzwi i o dziwo wszystko się naprawilo, działa światełko w drzwiach, zapala się światło w aucie, ogólnie wszystko jest jak przed awarią, tylko szyba wolno się podnosi ale to pewnie trzeba rozebrać całe drzwi i tam pogrzebać, podsumowując zamontowanie sprawnego silniczka naprawilo wszystkie awarie.