No, dobrze: słychać klikanie przekaźnika (pewnie kierunkowskazów), więc nimi sygnalizuje przyjęcie (lub nie) nowych pilotów.
Tylko ta procedura powinna być dokonywana przy pilotach "nowych", dokupionych po np zagubieniu... Czyżby te dwa z zestawu nie były przez producenta wprowadzone?
Ja bym jeszcze centralkę położył na krzesełku gdzieś blisko akumulatora, popodłączał zasilanie (plus, minus) a do wyjść na zamykanie/otwieranie podpiął tylko tymczasem dwie jakiekolwiek żaróweczki na 12V, bo inaczej nigdy nie dojdziemy co i jak. Albo i trzecią dla kierunkowskazów.
Rysunek pokazuje jak dołączyć żaróweczki do przewodów sterownika (kolor czerwony) i minusa akumulatora (fioletowy).
Dopiero tak podłączone próbujemy z pilota i wiemy wówczas co działa, co nie działa i dlaczego. Każda żaróweczka potwierdzi świeceniem podawanie napięcia przez sterownik w czasie działania odpowiedniej funkcji, nie będzie zgadywanki czy jego przekaźnik z wewnątrz coś podaje czy nie i czy sterownik jest zepsuty.
Centralna Zamka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Centralna Zamka
Czesc!!
Dzięki kolego
Piloty niby od tego modelu.
Szkoda tylko ze ja mam centralkę którą musze rozbierać aby nauczyć jej kodów tzn. w bx20 przestawia sie zworki a nie tak w innych przyciskiem
Tak właśnie zrobię jak kolega napisał podłaczę żarówki i zobaczymy wtedy , napisze dzisiaj czy coś z tego wyszło
Pozdr.
Dzięki kolego
Piloty niby od tego modelu.
Szkoda tylko ze ja mam centralkę którą musze rozbierać aby nauczyć jej kodów tzn. w bx20 przestawia sie zworki a nie tak w innych przyciskiem
Tak właśnie zrobię jak kolega napisał podłaczę żarówki i zobaczymy wtedy , napisze dzisiaj czy coś z tego wyszło
Pozdr.
Centralna Zamka
Czesc!!
Dałam rade wszystko chodzi idealnie (cały powód był po stronie ze producent napisał zworkę z k1 mam zmienic na k2 )a Jednak wszystko było błędnie ponieważ jak podłączyłam odwrotnie to teraz chodzi.
Może ktoś wie jak zrobić aby szyby po otwarciu sie zsuwały sie ? Rozumiem ze przy zamnieciu sie domykają ale dobrze było aby przy otwarciu sie nie zsuwały
Co można założyć na kabelek od otwierania aby ograniczyć zbyt długi impuls
Pozdr.
Dałam rade wszystko chodzi idealnie (cały powód był po stronie ze producent napisał zworkę z k1 mam zmienic na k2 )a Jednak wszystko było błędnie ponieważ jak podłączyłam odwrotnie to teraz chodzi.
Może ktoś wie jak zrobić aby szyby po otwarciu sie zsuwały sie ? Rozumiem ze przy zamnieciu sie domykają ale dobrze było aby przy otwarciu sie nie zsuwały
Co można założyć na kabelek od otwierania aby ograniczyć zbyt długi impuls
Pozdr.
Ostatnio zmieniony pn wrz 30, 2013 15:30 przez Golfica3, łącznie zmieniany 1 raz.
Centralna Zamka
Golfica3 pisze:Moze ktos wie jak zrobić aby szyby po otwarciu sie zsuwały sie
Ustawiono za długi czas zworką CN1.
Przestawić na 0,5 s mimo tego że masz zamek pneumatyczny.Ten zamek jest pneumatyczny ale potrzebuje tylko impulsu do zadziałania.
Za długi czas powoduje odmykanie okien.
Punkt 6/2
http://imageshack.us/photo/my-images/685/obraz5gd.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Centralna Zamka
Czesc
Kurde to wiem ponieważ juz sie bawiłam tym .
Ale chodzi mi aby domykanie zostało a odłączyć jedynie otwieranie.
Może ktoś wie jak sie tym pobawic
POzdr.
Ps.Może ktoś wie dlaczego pilot zamyka i otwiera a kluczem juz nie zamknę ale otworzę .? Po odpięciu centralnego chodzi prawidłowo z klucza
Kurde to wiem ponieważ juz sie bawiłam tym .
Ale chodzi mi aby domykanie zostało a odłączyć jedynie otwieranie.
Może ktoś wie jak sie tym pobawic
POzdr.
Ps.Może ktoś wie dlaczego pilot zamyka i otwiera a kluczem juz nie zamknę ale otworzę .? Po odpięciu centralnego chodzi prawidłowo z klucza
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
Centralna Zamka
ustawiasz impuls na 0.5 sec i powinien wychodzić kabel z centralki komfort lub domykanie szyb jego podpinasz pod zamykanie lub jak masz szyber to szarego kabla w lewym słupku w takiej kwadratowej kostce , a ze tak działa centralny może być coś nie tak do końca podpięte
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]