oświetlenie wnętrza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
oświetlenie wnętrza
Witam.
Wiem, że temat był już wielokrotnie wałkowany ale mimo wszystko proszę o pomoc. Niedawno zakupiłem golfa 4 1.4 16v, problem jest z elektryką wnętrza a mianowicie nie działa mi podświetlenie po otwarciu drzwi przednich pasażera oraz drzwi tylnych prawych i lewych. Natomiast zapala się światło w środku jak otworzę drzwi kierowcy. Jak otwieram centralny z pilota oraz jak wyciągam kluczyk ze stacyjki również się zapala. Nie działają mi tylne lampki jak otwieram drzwi natomiast można je włączyć na stałe świecenie, nie działa mi również lampka w drzwiach przednich pasażera. Co może być przyczyną? Proszę o pomoc.
Wiem, że temat był już wielokrotnie wałkowany ale mimo wszystko proszę o pomoc. Niedawno zakupiłem golfa 4 1.4 16v, problem jest z elektryką wnętrza a mianowicie nie działa mi podświetlenie po otwarciu drzwi przednich pasażera oraz drzwi tylnych prawych i lewych. Natomiast zapala się światło w środku jak otworzę drzwi kierowcy. Jak otwieram centralny z pilota oraz jak wyciągam kluczyk ze stacyjki również się zapala. Nie działają mi tylne lampki jak otwieram drzwi natomiast można je włączyć na stałe świecenie, nie działa mi również lampka w drzwiach przednich pasażera. Co może być przyczyną? Proszę o pomoc.
-
- VWGolf.pl Killer
oświetlenie wnętrza
Jeszcze około miesiąca temu nie działało mi tylko jak otwierałem prawe tylne drzwi, tak szybko zepsuły się kolejne dwa zamki w drzwiach?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
oświetlenie wnętrza
pewnie takaster pisze: tak szybko zepsuły się kolejne dwa zamki w drzwiach?
Chyba jedyne co możesz zrobić przed wyciąganiem i naprawą zamków to sprawdzenie wiązek pomiędzy drzwiami a autem...jeżeli będą ok to czeka Cię robota jaka jest opisana w FAQ
oświetlenie wnętrza
Sprawdź diody w drzwiach. Miałem ten sam problem tylko od strony kierowcy, jakiś elektryk jakieś 3 lata temu to przedtem oglądał i powiedział ze niby mikro styk, ale teraz miałem przez wakacje trochę czasu i sam rozebrałem drzwi i robiłem pomiary i okazało się że to żadne miro styki w zamkach tylko diody. Spadek napięcia na uszkodzonej diodzie u mnie wyniósł aż 1.9V Wymieniłem i już znowu działa bez problemu.
Re: oświetlenie wnętrza
Dlatego nie jestem też pewny bo na razie nie miałem potrzeby zdejmowania drzwi od pasażera, ale u kumpla w a3 mówił mi ze ma też w drzwiach od pasażera dlatego warto też to sprawdzić myślę Chociaż reszta drzwi może być podobnie rozwiązana jak drzwi kierowcy. Nie wnikałem dokładnie po co ta dioda tam jeszcze jest, ale na pewno za oświetlenie odpowiada, a za co jeszcze to nie wnikałem.