cewka zaplonowa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
cewka zaplonowa
Witam mam pytanko posiadam mk4 1.6 8v poszukuje opisu przewodow elektrycznych tore wchodza do cewki zaploowej
cewka zaplonowa
czyli AKL? jakbyś dał maila na pw to schemat mogę pchnąćmarcin3450 pisze: mk4 1.6 8v
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Mały gagatek
Re: cewka zaplonowa
Moze ktos jeszcze pomoze i poda po polsku bo kolega grg474 podal po niemiecku ale tez dziekuje
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
cewka zaplonowa
https://translate.google.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; - lenistwo
cewka zaplonowa
jeeeezuuumarcin3450 pisze:Moze ktos jeszcze pomoze i poda po polsku bo kolega grg474 podal po niemiecku
schemat AKL 2000 - strona 3 :
N152 Zündtrafo - moduł zapłonowy
D - Zündanlaßschalter - stacyjka
J361 - Steuergerät für Simos, im Wasserkasten mitte - sterownik silnika na podszybiu obok mechanizmu wycieraczek - w częsci centralnej
P - Zündkerzenstecker - przewód zapłonowy z nasadką świecy
Q - Zündkerzen - świeca zapłonowa
ws = weiss - biały
sw = schwarz - czarny
ro = rot - czerwony
br = braun - brązowy
gn = grün - zielony
bl = blau - niebieski
gr = grau - szary
li = lila - liliowy
ge = gelb - żółty
or = orange - pomarańczowy
rs = rosa - różowy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
-
- Mały gagatek
- vp-tdi
- Użytkownik
cewka zaplonowa
a co ci nie dziala? nowe auto i juz problemy?
sprzedam na czesci VW golf II 1.3mh 5d 88r i VW golf III 1.9D 1y tanio.
cewka zaplonowa
no chłopie - jak schematu nie umiesz czytać to ja nie wiem czy dasz radę sprawdzićmarcin3450 pisze:Witam chodzi mi o przewody ta 4 z wtyczka ktore wchodze do cewki
strona 3
wtyczka T4a to wtyczka cewki
T4a/1 kolor zielono/brazowy idzie do wtyczki sterownika silnika pin 71
T4a/2 kolor czarno/liliowy - poprzez wtyczkę T14a która jest w tunelu obok akumulatora do bezpiecznika 29
T4a/3 kolor zielon/żółty - idzie do wtyczki sterownika silnika pin 78
T4a/4 kolor brązowy to masa
-
- Mały gagatek
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
cewka zaplonowa
no to pogratulować opisu problemu ...jakbyś od razu napisał o co chodzi, to w pierwszym poście miałbyś odpowiedź