Na wstępie chciałbym się przywitać
Mam taki problem że potrzebuję przełożyć drzwi do swojego golfa i nowe mają elek. szyby i co bym jeszcze potrzebował z instalacji żeby te szyby działały.
U siebie miałem tradycyjne szyby na korbkę Chodzi mi głównie czy musiał bym jakieś przewody pociągnąć czy są one wyprowadzone i starczy je podłączyć
[mk3]Podłączenie elektrycznych szyb
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzedam części do Golfa III silnik 1.4, abs i wiele innych jeśli czegoś potrzebujesz pisz
3d czy 5d ?
chodzi o sam przod czy takze tyl ?
jezeli instalacja jest w drzwiach do slupka do przelotki to potrzebujesz wiazki laczacej strone kierowcy pasazera a podlaczenie ich do instalacji samochodu to beda kable w wiazce laczącej jezeli chodzi tylko o przod wersje 3d
chodzi o sam przod czy takze tyl ?
jezeli instalacja jest w drzwiach do slupka do przelotki to potrzebujesz wiazki laczacej strone kierowcy pasazera a podlaczenie ich do instalacji samochodu to beda kable w wiazce laczącej jezeli chodzi tylko o przod wersje 3d
Re: [mk3]Podłączenie elektrycznych szyb
Jest to wersja 3d. Wystarczy połączyć stronę kierowcy i pasażera i do każdej przelotki doprowadzić 12V na odpowiedni pin ?
czy lepiej wyciągnąć całą wiązkę z dawcy ?
czy lepiej wyciągnąć całą wiązkę z dawcy ?
Sprzedam części do Golfa III silnik 1.4, abs i wiele innych jeśli czegoś potrzebujesz pisz
wyciagasz wiazke laczaca przelotke od kierowcy z przelotka pasazera dojdziesz po wtyczkach w przelotkach
przy wiazce laczacej od strony kierowcy beda dodatkowe wtyczki ktore podlacza sie pod skrzynke bezpiecznikow czyli stale 12v 12v po stacyjce oswietlenie i do krancowek dzwi ewetualnie jeszcze wtyczke do zamykania szyb z kluczyka
przy wiazce laczacej od strony kierowcy beda dodatkowe wtyczki ktore podlacza sie pod skrzynke bezpiecznikow czyli stale 12v 12v po stacyjce oswietlenie i do krancowek dzwi ewetualnie jeszcze wtyczke do zamykania szyb z kluczyka
dzięki za pomoc myślę że dam sobie z tym radę