Przekładka instalacji z jednopunktowego pod wielopunktowy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wyczytałem na różnych forach że ta kostka to jest ''szyna zbiorcza układu samodiagnozy'' czyli to jest linia ''K''do złącza diagnostycznego OBD tylko który to jest kabel przy sterowniku? Z kąd mam wziąć tą linię ''K''? Może to jest ten fioletowy kabel co idzie do licznika?
Proszę o szybką odpowiedź
Sory za ot
Proszę o szybką odpowiedź
Sory za ot
Do licznika linia K nie dochodzi, poszukaj scbematu immo albo schematu np airbaga jak masz i zobacz ktory to kabel ze sterownika airbag wychodzi i dokad idzie, albo w druga strone szukaj zlacza diagnostycznego i patrz gdzie ida kable z niego
MK3 ADZ->AGU
No właśnie do tej kostki wchodził tylko jeden kabel który szedł pod panel nawiewu gdzieś i był zakończony wtyczką :/ linia K w samochodzie nie była wgl podpięta. Schemat immobilizera mi nic nie do bo przecież wiem że mam to podpiąć pod linię K a schematu sterownika nie ma nigdzie :/ Z tego co wiem to w PAssacie linia K przechodzi przez licznik.
Proszę o pomoc może ktoś wie jakie oznaczenie ma ta linia K do czego idzie? Bo w samochodzie nie ma ani airbag, ani modułu komfortu .
Proszę o pomoc może ktoś wie jakie oznaczenie ma ta linia K do czego idzie? Bo w samochodzie nie ma ani airbag, ani modułu komfortu .
Ok udało się odpalić silnik okazało się że złą pestkę do immbilizera wsadziłem i przez to go odcinało a linia k nie musi być podpięta Dzięki za pomoc
No pewnie ze nie musi, to jest tylko diagnostyka :p
MK3 ADZ->AGU
Mam jeszcze jeden problem nie ma ładowania akumulatora . Może jakiś przekażnik ? tylko który? w jaki sposób powstaje wzbudzenie alternatora ma dostać + na ten cienki kabel czy mase?
Sprawdziłem to wzbudzenie w taki sposób że na włączonym zapłonie niebieski kabel dałem do masy i kontrolka się zaświeciła więc teoretycznie wzbudzenie jest ok. i przyczyny szukać w alternatorze? szczotki ? regulator napięcia?
Sprawdziłem to wzbudzenie w taki sposób że na włączonym zapłonie niebieski kabel dałem do masy i kontrolka się zaświeciła więc teoretycznie wzbudzenie jest ok. i przyczyny szukać w alternatorze? szczotki ? regulator napięcia?
A przegazowanie do 3k nic nie daje?
MK3 ADZ->AGU
no właśnie nie nie ważne jakie obroty wgl. nie ma ładowania :/ mechanik coś tam kombinował przy altku bo urwał wtyczkę i nie wiem czy wymieniał regulator z innego i może coś źle poskładał?
Próbował ktoś podłączyć MPI na elektryce z SPI? W fiacie można rozparowac kabelki od monowtrysku na 4 wtryski i wszystko działa na pytanie jak to jest w VW. pacjent to golf III 1,6 8v SPI