Witam koledzy!
Dzisiaj przypadkowo zaobserwowałem takie oto zjawisko:
Powiedzcie gdzie szukać przyczyny ?
Przy akumulatorze ten sam kabel też jest troszeczkę zgrubiony.
Przepalony kabel pod kierownicą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
zarobić nowe końcówki na kablach i dobrze oczyścić styk przy aku i skrzynce i dobrze skręcić powód to słaby styk między kablem a końcówką zaciskową i z tond efekt grzania!
Re: Przepalony kabel pod kierownicą
Dodatkowo przed chwilą chowając auto zaobserwowałem taką sytuację:
zamknąłem auto z pilota i po czasie przechodziłem raz jeszcze obok niego i chciałem sprawdzić, czy zamknięte więc jeszcze raz kliknąłem zamknięcie na pilocie ale tym razem brak reakcji ze strony auta - brak zasilania. Nie mogłem go otworzyć z pilota i brak zasilania w kabinie ale co dziwne włączyły się wiatraki w silniku (same).
zamknąłem auto z pilota i po czasie przechodziłem raz jeszcze obok niego i chciałem sprawdzić, czy zamknięte więc jeszcze raz kliknąłem zamknięcie na pilocie ale tym razem brak reakcji ze strony auta - brak zasilania. Nie mogłem go otworzyć z pilota i brak zasilania w kabinie ale co dziwne włączyły się wiatraki w silniku (same).
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wiatraki włączyły się bo nie było zasilania na jednym z obwodów w kabinie...Zrób jak pisze muszkatobiasz i powinno być ok. Brak zasilania sugeruje że na upalonym kablu nie było w ogóle styku...wcześniej pewnie był słaby więc miał prawo się grzać.
Re: Przepalony kabel pod kierownicą
ok dzięki Panowie, sprawdzę to i dam znać. Dzisiaj objawy takie że po podłączeniu aku brak prądu w całym aucie
// jakby ktoś miał ten sam problem: należy wymienić kasetę oraz kabel do widocznego przebarwienia miedzi. pozdro
// jakby ktoś miał ten sam problem: należy wymienić kasetę oraz kabel do widocznego przebarwienia miedzi. pozdro