Karoseria się elektryzuje po jeździe

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Skrzak
Forum Master
Forum Master
Auto: Bora kombi Highline
Silnik: ARL

Post autor: Skrzak » pt kwie 25, 2014 16:46

Zauważyłem to z miesiąc temu a auto mam od roku. Po każdej dłuższej i chyba krótszej jeździe też gdy otworzę drzwi swoje (kierowcy) i pasażer ma to samo, chcę trzasnąć drzwiami i przeskakuje iskra. Nie sądzę, żeby w ciągu ostatniego miesiąca powietrze nabrało w Polsce takich elektryzujących właściwości więc myślę, że to uziemienie, jego brak. Mam rację?

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » pt kwie 25, 2014 16:52

Ja tak mam przy odpowiedniej kombinacji kurtki z bluzami zawsze w zimę tak się elektryzuje że czasem widać iskrę.

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Tomos15
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Tomos15 » pt kwie 25, 2014 17:11

A zmieniałeś ostatnio buty? Bo ja mam często tak, że jak mam założone jedne buty, to auto mnie kopie, a jak obiorę inne to przestaje mnie kopać :P

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat

Skrzak
Forum Master
Forum Master

Post autor: Skrzak » pt kwie 25, 2014 21:16

Nie ma znaczenia jakie buty czy bielizna. Iskra przeskakuje mi i pasażerom gdy wysiadają i dotykają karoserii. Hmm a z miesiąc temu zacząłem bardziej dbać o auto, częste mycie itd. może to to, może starłem izolującą warstwę brudu? No nie wiem, Wy piszecie, że też to macie ale ja np. nigdy się z tym u nikogo nie spotkałem jako pasażer, u siebie pierwszy raz.

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marcinek84 » sob kwie 26, 2014 09:05

Może jakiś preparat powoduje ze samochód bardziej się elektryzuje, czyscileś może fotele czymś? Albo jakieś pokrowce założyłes?

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » sob kwie 26, 2014 09:47

marcinek84 pisze:czyscileś może fotele czymś? Albo jakieś pokrowce założyłes?
najprędzej pokrowce lub fotele.

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Skrzak
Forum Master
Forum Master

Post autor: Skrzak » sob kwie 26, 2014 13:25

Nic nie czyściłem w środku, żadnych pokrowców. Ze 2 tyg. temu jak wymieniałem płyn chłodniczy, mechanik mi powiedział, że mam turbo zarzygane olejem a wczoraj na przeglądzie koleś mówi, że albo wyciek ropy albo oleju, żebym umył silnik i zobaczył. Może przez ten wyciek coś zwiera, zobaczymy co z tego wyjdzie, idę po niedzieli umyć silnik i może obie sprawy się wyjaśnią.

A przy okazji - podbił mi przegląd mimo tego wycieku i przeterminowanej gaśnicy ale oczywiście mówił, żebym jak najszybciej się tym zajął.

ormek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ormek » pn maja 05, 2014 22:43

co do gaśnicy: http://www.mowimyjak.pl/newsy/motoryzac ... 37697.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”