centralny zamek, esp po zmienieniu radia na nieorginalne

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dan992
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dan992 » pt lip 11, 2014 11:51

Witajcie. Opisze problem z ktorym sie borykam od dawna otóż po zmienieniu radia na jvc miałem problemy z centralnym zamkiem- nie chciał sie zamykać z pilota tylko manualnie kluczykiem. Poszperałem na forum ze to wina źle podłaczonego radia otóż trzeba zamienieć kabeli żółty z czerwonym tak żeby radio dało się uruchomić tylko z kluczykiem w stacyjce (Ja miałem zmostkowany żółty z czerwonym). Zrobiłem tak jak napisali i udało się samochod wkońcu zamyka sie z kluczyka. Myślałem że już koniec problemu, aleee nieee - nastepnym problemem jest samoryglowanie sie centralnego zamka tzn. Jesli zamkne samochod z kluczyka potem go odrygluje i otworze dzwi z przodu a nastepnie zamkne to on po danej chwili sam sie rygluje (powinno byc ze po otwarciu drzwi samochod nie zamknie się). Sprawdzajac vagiem okazalo sie ze moduł komfortu nie widzi otwartych przednich drzwi, co z kolei prowadzi do nie zaswiecenia lampki sufitowej i nie brzęczenie przy zostawieniu zapalonych świateł. Odłaczałem kleme robilem cudawianki z właczanie zaplonu, blokwaniem drzwi i itp. az na chwile zadziałało- pokazala sie na fisie kontrolka otwartych drzwi ale tylko na moment, i do tej pory nic w efekcie wyskoczyly mi błedy w module komfortu( 01044 - Control Module Incorrectly Code 00928 - Shareware Version. To Decode all DTCs 27-00 - Please Register/Activate) znalazłem jeszcze w sterowniku silnika jakis blad ale go nie zapisalem. Noo i wisienka na torcie czyli wywaliło mi bład ESP 18036 - Powertrain Data Bus: Missing Message from Steering Angle Sensor tylko ze tego błędu już nie skasuje :( pali sie non stop, krecac kierwnicą w blokach pomiarowych pokazuje caly czas 0 stopni.
Ludzie pomuszcie bo nie wiem co czynic. Moduł komfortu 1C0 silnik 1.9TDI PD 115KM 2001r

Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć

Awatar użytkownika
kamil1555
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kamil1555 » pt lip 11, 2014 22:01

Co do drzwi(samoryglolwania) to przeczytaj temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
A co do ESP to prawdopodobnie coś się stało z czujnikiem kąta skrętu pod kierownicą, do rozebrania i sprawdzenia, ostatecznie wymiany.

And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).

Awatar użytkownika
dan992
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: dan992 » sob lip 12, 2014 10:28

otóż microswich'e są wporzadku, nie pokazuje mi na fisie ze sa otware drzwi czy to sa z przodu

Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”