Światła na krótko
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Światła na krótko
Witam panowie. Może to nie problem lecz pytanko w jaki najszybszy sposób mogę zrobić światła w golfie na krótko? Chodzi o to że jest buda i nie ma w niej elektryki wszystko jest wyciągnięte a trzeba ją przetransportować... Laweta nie wchodzi w grę bo nie mam kasy a tu zależy bardzo na czasie. Jak to najprościej zrobić by się tylko żarówki paliły nic więcej... Dzięki z góry
Był: Vw golf II 1.3NZ 89r "RIP"
Był: Vw jetta II 1.6PN 89r "RIP"
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Światła na krótko
Nie wiem jak dokladnie jest w mk2 ale w mk3 do lampy dochodza 4 kable:
Brazowy - masa
Zolty - swiatla mijania
Bialy - swiatla drogowe
Zielono czarny/zielono czerwony - pozycyjne
Podpinasz pod + aku zolty i zielono... (oczywiscie brazowy pod -) i gra gitara:).
Jezeli w mk2 sa inne kolorki to wyjmij wtyczke od zarowki i zobacz ktory kabel gdzie idzie...te auta sa proste jak konstrukcja cepa wiec nie powinno Ci to sprawic problemu:).
Brazowy - masa
Zolty - swiatla mijania
Bialy - swiatla drogowe
Zielono czarny/zielono czerwony - pozycyjne
Podpinasz pod + aku zolty i zielono... (oczywiscie brazowy pod -) i gra gitara:).
Jezeli w mk2 sa inne kolorki to wyjmij wtyczke od zarowki i zobacz ktory kabel gdzie idzie...te auta sa proste jak konstrukcja cepa wiec nie powinno Ci to sprawic problemu:).
Światła na krótko
Mavrick, Dzięki kolego na pewno popatrzę jak mam u siebie jednak wyłożyłem w budzie całą elektrykę i zostało aby podpiąć wszystko do aku i tu moje pytanko czy ktoś wie gdzie znajdę jakiś schemat jakie kable muszę wpiąć pod aku by wszystko działało
Światła na krótko
Hubi14, Ale chciałem by tył też działał przód i tył... Dodam że jest to 1.3 z 89r z nowym typem elektryki
Mam gruby brązowy podpięty pod minus do aku tak jak była wcześniej zrobiona masa ale nie wiem co dalej z plusem :/
A od świateł mam takie kable (brązowy żółto czarny i biało czarny jak coś)
Przepraszam za jakość ale zdjęcie robione telefonem.. Aha i proszę nie bierzcie mnie za jakiegoś tempaka gdyż mam dopiero 17 lat i dopiero rok czasu uczę się na mechanika
EDITT
Znalazłem w miarę gruby czerwony kabel wychodzący z puszki od bezpieczników i podpiąłem go pod kremle od + mam też podłączoną masę na - tak jak było to seryjnie (do nadwozia i do łapy od skrzyni biegów) Czy tak to może być i czy zadziałają mi światła awaryjne stopu itp? W puszcze od bezpieczników mam wszystko podpięte.. Jedynie kompa mam nie podłączonego nigdzie
Mam gruby brązowy podpięty pod minus do aku tak jak była wcześniej zrobiona masa ale nie wiem co dalej z plusem :/
A od świateł mam takie kable (brązowy żółto czarny i biało czarny jak coś)
Przepraszam za jakość ale zdjęcie robione telefonem.. Aha i proszę nie bierzcie mnie za jakiegoś tempaka gdyż mam dopiero 17 lat i dopiero rok czasu uczę się na mechanika
EDITT
Znalazłem w miarę gruby czerwony kabel wychodzący z puszki od bezpieczników i podpiąłem go pod kremle od + mam też podłączoną masę na - tak jak było to seryjnie (do nadwozia i do łapy od skrzyni biegów) Czy tak to może być i czy zadziałają mi światła awaryjne stopu itp? W puszcze od bezpieczników mam wszystko podpięte.. Jedynie kompa mam nie podłączonego nigdzie
Światła na krótko
ten żółto czarny to jest właśnie od świateł mijania przód, brązowy to masa a szaro-czarny to światła drogowe(długie). Daleko masz to cholować, bo jak nie, to odpuść sobie te światła, trójkąt w szybę z tyłu by było widać, że awaria i heja, od bidy może ktoś i za tobą jechać,
Światła na krótko
Hubi14, ok 10-11 km przód ogarnąłem został tylko tył oby chociaż awaryjne były a tu lipa :/ w liczniku kontrolka świeci cały czas gdy mam włączone awaryjne a reakcji brak nic... Przerywacz jest sprawny :/
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Światła na krótko
A masz włożony wyłącznik awaryjnych? Bez niego nie będzie awaryjnych i kierunków
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;