Wymiana modułu komfortu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- krzychumichas
- Nowicjusz
Wymiana modułu komfortu
W samochodzie mam zamontowany uniwersalny sterownik firmy AMT ZAMSTER PLUS(schematy są w necie) i mam pytanie czy mogę wykorzystać przewody które idą do tego uniwersalnego sterownika jako już gotowe kable do drugiej wtyczki(T15)? Jeśli tak to jakie?
Tak to u mnie wygląda.
Jeszcze cztery pytania:
-Jeśli nie można by było wykorzystać kabli pociągniętych do uniwersalnego sterownika to odkąd muszę pościć kable? Bo wiem ze do drugiej kostki w module ale odkąd? Musze się podłączyć do czegoś co jest w drzwiach czy wszytko można zrobić pod kierownica przy module bez konieczności demontażu tapicerki drzwi kierowcy?
- Może być moduł np z Golf 3D? Mój jest 5D.
-Gdzie zakupić ową kostkę T15(1j0962615) jeśli nie będzie jej razem z modułem? Znalazłem idealny moduł to mojego Golfa i jedyny minus to brak kostki :/ Na allegro wpisałem kod: 1j0962615 i też nie ma.
-Po lewej stronie na zdjęciu widać trochę brązowego kabla i to jest właśnie antena tego uniwersalnego sterownika i wygląda mi to na normalny kabel? Można to wykorzystać jako antenę do nowego modu lu komfortu?
Tak to u mnie wygląda.
Jeszcze cztery pytania:
-Jeśli nie można by było wykorzystać kabli pociągniętych do uniwersalnego sterownika to odkąd muszę pościć kable? Bo wiem ze do drugiej kostki w module ale odkąd? Musze się podłączyć do czegoś co jest w drzwiach czy wszytko można zrobić pod kierownica przy module bez konieczności demontażu tapicerki drzwi kierowcy?
- Może być moduł np z Golf 3D? Mój jest 5D.
-Gdzie zakupić ową kostkę T15(1j0962615) jeśli nie będzie jej razem z modułem? Znalazłem idealny moduł to mojego Golfa i jedyny minus to brak kostki :/ Na allegro wpisałem kod: 1j0962615 i też nie ma.
-Po lewej stronie na zdjęciu widać trochę brązowego kabla i to jest właśnie antena tego uniwersalnego sterownika i wygląda mi to na normalny kabel? Można to wykorzystać jako antenę do nowego modu lu komfortu?
-
- Użytkownik
Wymiana modułu komfortu
otworz ten link QTO opisal i namalowal gdzie pociagnac kable z wtyczki 15 pinowej
forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=6040347#p6040347
forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=6040347#p6040347
- krzychumichas
- Nowicjusz
Wymiana modułu komfortu
Oco chodzi z T15/7 - osłona anteny?
Przeciez na T15/10 - trzeba puscic antene
Przeciez na T15/10 - trzeba puscic antene
- krzychumichas
- Nowicjusz
Wymiana modułu komfortu
Na tym forum brakuje konkretnej fotorelacji jak sie wymienia moduł konfortu i SKĄD SIE PUSZCZA PRZEWODY do drugiej kostki bo dopuki nie napisał tego mi Aligator na PW to nie bylo wiadomo jak sie podpiąć. Dla elwktryków i ludzi którzy juz to mają za sobą to pikuś ale do ludzi co w ŻYCIU nie ciągli lub lutowali przewodów to to jest czarna magia. Nie odbierajmy tego negatywnie ale każdy się w czymś innym specjalizuje. Ja potrafie prawie wszystko w samochodzie zrobic z "normalnych" rzeczy ale co do elektryki to jestem jak małe dziecko które nie wie co do czego służy .
Pozdrawiam:)
Pozdrawiam:)
- krzychumichas
- Nowicjusz
-
- Użytkownik
Wymiana modułu komfortu
krzychumichas, luknij w tamat (5 sek szukania )
viewtopic.php?f=140&t=481225" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=140&t=481225" onclick="window.open(this.href);return false;
- krzychumichas
- Nowicjusz
Wymiana modułu komfortu
Edit,
dlaczego nie ma na osłonie bezpiecznika nr 3 i 4? Widać to na moim zdjęciu z pierwszej strony.. Według schematu właśnie tam powinne być podłączone kable z drugiej kostki..
Co oznacza brak bezpieczników w tym miejscu co według schematu powinne być?
Dziękuje za chęci i pomoc,
pozdrawiam.
dlaczego nie ma na osłonie bezpiecznika nr 3 i 4? Widać to na moim zdjęciu z pierwszej strony.. Według schematu właśnie tam powinne być podłączone kable z drugiej kostki..
Co oznacza brak bezpieczników w tym miejscu co według schematu powinne być?
Dziękuje za chęci i pomoc,
pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr paź 15, 2014 13:43 przez krzychumichas, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychumichas
- Nowicjusz
Wymiana modułu komfortu
Nie chodzi tyle o bezpieczniki co ogolnie o wszystko! Nie ma tam sie gdzie podpiąc, ewentualnie do plastiku(dosłownie)
- krzychumichas
- Nowicjusz
Wymiana modułu komfortu
Kurde dzieki za fachową odpowiedź:). Ale domysliłem sie to..... Ale skoro tego u mnie w tym miejscu nie ma to gdzie tego szukac?
- krzychumichas
- Nowicjusz
Wymiana modułu komfortu
Te dwa bezpieczniki z przewodami których mi brakuje to do czego służą? Jakich przewodow musze szukac? Jeden odpowiedzialny za zamykanie/otwieranie a drugi to alarm/zbrojenie alarmu? Mam na mysli T15/12--> bezpiecznik 3 na obrazku w tym temacie na pierwszej stronie z linka oraz T15/13 --> bezpiecznik 4 na obrazku.
Prosze napisac do czego kazdy poszczegolny sluzy bym wiedzial jakich przewodow szukac
Prosze napisac do czego kazdy poszczegolny sluzy bym wiedzial jakich przewodow szukac