zakup rozrusznika Golf IV 1,9 TDI

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

jerrylu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jerrylu » sob paź 18, 2014 16:49

Witam
Czy macie jakieś wypróbowane firmy które sprzedaja regenerowane rozruszniki lub sprzedawców które sprzedają nowe odpowiedniki ale dobrej jakości.

Mam ciagły problem z rozrusznikiem co sezon szczególnie zimowy, naprawiany był już i przeze mnie rozebrany wyczyszczony i przesmarowany i 4 razy przez różnych fachowców elektryków samochodowych: czyścili, wymieniali tulejki płytkę ze szczotkotrzymaczem i szczotkami. Po odbiorze auta od fachowca jest wszystko ok, ale po jakimś czasie gdy bateria ciut słabsza i trochę chłodniej, rozrusznik po uruchomieniu kręci ale zatrzymuje się na ułamek sekundy i kręci dalej co znacznie osłabia rozruch.
Myślę że jest coś z uzwojeniami na wirniku, może jakieś zwarcia międzyzwojowe. Dlatego że już tyle wydałem na jego naprawę co bym wydał za nowy więc postanowiłem
kupić nowy albo dobrze zregenerowany.

grunder
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: grunder » sob paź 18, 2014 16:57

Wszystko zależy jak elektryk ci zregeneruje rozrusznik i jakie części w nim zastosuje. Od lat mój znajomy starszy Pan Józef trudni się tym. Wystarczy że raz zawiozę rozrusznik i nie mam problemów. Dodam że mam Mk3 TDI od 4 lat i od tamtej pory nic się nie dzieje, starsza ma Golf IV 105KM i również po zregenerowaniu nic się nie dzieje od 2 lat samochód jeżdżony tryb miasto.

Moja rada? Wyślij mi ten rozrusznik to ci naprawimy lub kup nowy zamiennik z BOSCHA Austausch. Numery rozrusznika masz na głównej obudowie.

W razie czego zapraszam na PRIV.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”