Golf 5 Pare pytań na temat Tempomatu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- malinex2
- Ma gadane
Golf 5 Pare pytań na temat Tempomatu
Witajcie . Golf 5 1.9 TDI BKC , wersja wyposażenia Sport Line , rok 2005/6. Chcialem sobie zamontowac tempomacik , bo czesto jezdze w dalekie trasy Polska-Niemcy . Ogolnie przeczytalem sporo postow , tematow z tym zwiazane . Glownie potrzebuje Manetke z tempomatem + kabelek obd 2 zeby mozna bylo odpalic VCDS-a .Moje pytanie dotyczy tego iz doczytalem , ze nie kazdy sterownik kierownicy obsluguje opcje tempomatu . Moje pytanie dotyczy tego , czy ktoś robil to u siebie w aucie ? czy bede musial dokupic jakis lepszy sterownik aby obslugiwal mi tempomat ? czy jest opcja sprawdzenia po Vinie jaki sterownik posiadam ? Wiem , ze mozna to zrobic VCDS-em ale niestety auto stoi w domu , w polsce , w garazu i nie mam do niego dostepu na teraz . Bede w Polsce dopiero na swieta i chcialbym juz skompletowac wszystko co potrzebne do montazu . Moze ktos wie i orientuje sie czy wersja Sport Line miala odpowiedni sterownik ? Posiadam u siebie MFA /1/2 FIS , bez czujnika deszczu . Moze takie informacje pomoga ... Prosze o pomoc , bo nie wiem czy dam sobie rade z wymiana sterownika ... Jeszcze sama manetke wymienie i jakos z porad w internecie zakoduje to w sterowniku ,ale mysle , ze z wiekszymi zabawami moglo by byc ciezko .Z gory dziekuje
Kupie kompletny pakiet GTI do golfa mk5 oraz znaczki GTD z golfa Mk6/ mk7 PW