Witajcie!
Mam małą zagwozdkę - otóż chcę wyrzucić chiński pilot centralnego zamka i kupić oryginalny zestaw - stacyjka(moja przycina się), 2 kluczyki scyzoryk(2 przyciski) oraz zamki w drzwi i bagażnika. Niestety oryginalnego modułu Leaving Home w Mk4 nie było a za każdym razem gdy otworzę/zamknę auto nie chcę świecących świateł(opcja z przekaźnikiem z Superb I - gdzieś w postach czytałem o tej możliwości) dlatego chcę je jakoś inaczej wysterować. Stąd moje pytanie - czy da się zakodować pilot tak by np: po długim przyciśnięciu przycisku otwórz/zamknij(tak jak domykanie szyb) wypuścić na jakiś przewód sygnał +12V (taki sygnał potrzebuje mój uniwersalny moduł Leaving Home - Polskiej produkcji) ? Jeśli jest to wykonalne to rozwiązało by to mój problem ze sterowaniem z 2 przyciskowego pilota. Oczywiście lepszy byłby 3 przyciskowy ale takich chyba nie było w Mk4? Czy były? Ewentualnie od Passata można zastosować pilot 3 przyciskowy do Golfa?
Sterowanie oryginalnym pilotem - leaving home
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
byłyBadyl18 pisze:Oczywiście lepszy byłby 3 przyciskowy ale takich chyba nie było w Mk4?
z tego co pisałes chcesz wsadzić chinola central - to przecież jest tam tzw długi sygnał otwierania (15 sekund) służący do sterowania domykaniem szybBadyl18 pisze:Stąd moje pytanie - czy da się zakodować pilot tak by np: po długim przyciśnięciu przycisku otwórz/zamknij(tak jak domykanie szyb) wypuścić na jakiś przewód sygnał +12V
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Nie, obecnie mam sterownik centralnego chiński i chcę się go pozbyć i korzystać z oryginalnego pilota i centralnego zamka.z tego co pisałes chcesz wsadzić chinola central
Chińska jakość mnie dobija...
Skoro były takie klucze z 3 przyciskami to czy ten trzeci przycisk (prawdopodobnie do otwierania klapy bagażnika) da się wykorzystać by dawał mi sygnał +12V ?
Bo raczej do samego kabelka do bagażnika nie mogę się podłączyć z moim kabelkiem do starowania Leaving Home. Trochę to się robi bez sensu kombinacja.
Czy ma ktoś dobry pomysł na sterowanie Leaving Home? Kolega w A4 ma czujnik zmierzchu i tam działa to za każdym otwarciem/zamknięciem auta o zmroku lecz ja bym chciał sam decydować kiedy chcę załączyć te światła a kiedy nie. Jakieś podpowiedzi?