Witam !!
Na wstępie napiszę że nie mam golfa, ale seata Leona fr supercopa 1.9 tdi 150 KM ale to chyba nie robi większego problemu ?:)
Problem jest taki, ze gdy auto postoi np całą noc , to po odpaleniu autko ma jakby mało prądu , czuć jak by takie słabe ogolnie było , jak dluzej stoi to az silnik tak dziwnie chodzi.
Nastepnie przez ok. 2 minuty , przy naciskaniu pedału gazu przygasają światła, wentylator słabiej chodzi raz mocniej, podświetlenie zegarów tez widać ze raz bladnie raz mocniej świeci.
po ok.2 minutach ~~ autko ożywa i wszystko jest ok....
wymieniałem akumulator, bo miałem zapasowy, i jest tak samo.
Miganie świateł, słabszy wentylator, przygaszanie zegarów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
no to pozostaje sprawdzić punkt masowy od klemy aku do nadwozia, do silnika oraz przewód od alternatora do akumulatora (punkty mocowania)
Miernik w łapkę i zobaczyć jakie jest napięcie po odpalenia silnika na silniku (jeden koniec miernika na gruby przewód alternatora, a drugi na silnik) oraz na akumulatorze. Jak mam rację (jest różnica) to sprawdzaj to co wyżej napisałem, jak nie - to sprawdzić alternator
Miernik w łapkę i zobaczyć jakie jest napięcie po odpalenia silnika na silniku (jeden koniec miernika na gruby przewód alternatora, a drugi na silnik) oraz na akumulatorze. Jak mam rację (jest różnica) to sprawdzaj to co wyżej napisałem, jak nie - to sprawdzić alternator
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Mam to samo ..
1 - aku mam do śmieci ...
2 - uwalony regulator napięcia na altku ,,,, reszta powyżej opisana przez kolegę
1 - aku mam do śmieci ...
2 - uwalony regulator napięcia na altku ,,,, reszta powyżej opisana przez kolegę
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
Re: Miganie świateł, słabszy wentylator, przygaszanie zegaró
Ja stawiam na regulator napiecia w alternatorze...