Czujniki cofania - golf v plus

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

WiesioShow
Nowicjusz
Nowicjusz

Czujniki cofania - golf v plus

Post autor: WiesioShow » sob kwie 11, 2015 23:59

Chciałbym zamontować nieoryginalne czujniki cofania w moim golfie v plusie. Kumpel zdecydowanie poleca czujniki valeo. Zrobiłem małe rozpoznanie jak to wygląda w egzemplarzu z oryginalnymi czujnikami. Są one na wysokości około 52cm do gruntu. W tym miejscu zderzak jest tak ukształtowany, że czujniki są "wycelowane" są nieco w górę i potrzebna by była korekta kąta pochylenia czujników. Niestety wg instrukcji valeo pierścienie korygujace kąt pochylenia czujnika można stosować tylko do podniesienia kata czujników a nie do obniżenia. Zastanawiam się nad innym miejscem montażu - górna część nielakierowanego hokeja. Wprawdzie trochę niezgodnie z instrukcją montażu czujników (wysokość poniżej 45 cm), ale widziałem auta gdzie są jeszcze nizej (sporo fordów tak ma) i jakoś to działa. Tam by się pierścienie korygujące nadały. Jednak nie wiem czy nie trafię na tej wysokości w stalową belkę.
Zatem kilka pytań najlepiej do kogoś kto montował czujniki cofania do golfa plusa:
1. Czy lepsze jest miejsce montażu jak dla orygilanych czujników czy jednak powalczyć z montażem w hokeju?
2. Jak oceniacie czujniki cofania valeo - dlaczego producent nie przewidział obnizenia kąta czujników a jedynie podwyższenie?
3. Zastanawiam się jeszcze nad czujnikami stig, co o nich sądzicie?
4. Czy metalowa belka będzie przeszkadziała w montażu czujników w górnej części hokeja - okolo 38-40 cm od gruntu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”