Witam Panowie i panie.
Od wczoraj mam problem z zamkiem klapy bagażnika. Golf IV 3D . Mianowicie : centralny zamek zawsze działał zamykając na raz 2x drzwi i bagażnik, od wczoraj zamykają się tylko drzwi a zamek klapy nie reaguje. Chciałem wczoraj zamknąć kluczykiem - wchodzi cały lecz kręci się w koło wraz z wkładką i zamka nadal nie zamyka .
Światełko w bagażniku odkąd zakupiłem auto czyli jakiś rok czasu, nie świeciło sie wcale.
Co wg was jest do wymiany ? na dzień dobry na pewno wkładka lub zestaw naprawczy aby zamknąć z kluczyka bagażnik , tak mi się wydaje
Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi
Nie moge zamknąc zamka klapy bagażnika - help
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Możliwe, że mikrostyk zamka w klapie się raczył zepsuć
Było: Golf III 2.0 2E GTI
Było: Bora 1.6 AKL Sedan
Jest: Bora 1.9TDI ASZ Variant
Było: Bora 1.6 AKL Sedan
Jest: Bora 1.9TDI ASZ Variant
Microstyk to raczej odpowiedzialny jest za oswietlenie no i moze za centralny zamek a ja tez nie moge go otworzyc normalnie wkladajac kluczyk
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie ma co dumać tylko trzeba rozebrać klapę i obadać co się stało...
centralny to może tylko przewody w prawej przelotce między klapą a budą się połamały...może siłownik się skończył...a może jest uszkodzenie mechaniczne pomiędzy siłownikiem a klamką.
centralny to może tylko przewody w prawej przelotce między klapą a budą się połamały...może siłownik się skończył...a może jest uszkodzenie mechaniczne pomiędzy siłownikiem a klamką.