Witam wszystkich
Mam golfa 2005r w dieslu z komputerem pokładowym ale bez tempomatu i ostatnio znalazłem na internecie poradę jak założyć tempomat no to wybrałem się do sklepu po manetkę i postępowałem zgodnie z instrukcją która znajduje się http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2013 ... pomat.html" onclick="window.open(this.href);return false; Moduł pod kierownicą mam 1K0953549F więc odpowiedni i po założeniu przełącznika z tempomatem i zaprogramowaniu mam kłopot typu na włączonym zapłonie kontrolka od tempomatu świeci się na zielono jednak po uruchomieniu silnika zgasa i nie można nic zrobić i tak w kółko (kontrolka świeci tylko na włączonym zapłonie) w programie VCDS wszystkie wartości są prawidłowe reakcja na sprzęgło hamulec ruchy manetką wartości 0-1 się zmieniają jednak występuję błąd Niezrozumiały sygnał (....) ma ktoś pomysł co to może być ?
Kłopot z tempomatem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Dawidoosek
- Nowicjusz
Kłopot z tempomatem
Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
Kłopot z tempomatem
Dawidoosek, Tempomat nie działa na trasie ? czy to tylko o kontrolkę chodzi bo nie napisałeś czy robiłeś testy w terenie
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Kłopot z tempomatem
Sprawdź pod vagiem ,jakie wartości masz ( zero jedynki ) w sterowniku silnika grupa. 6 przy włączonym tempomacie jak świeci się kontrolka , jak uruchomisz , w czasie włączania wyłączania, jakie masz tam zmiany w zapisie binarnym (też zobacz co Ci tam się zmienia jak uruchomisz silnik). Może łatwiej będzie dojść ,dodam tylko że u siebie jak włączę tempomat (fabrycznie zamontowany ale w mk4) mam same zera a na końcu (000011) wtedy wszystko pracuje
czyli http://www.fotem.pl/show/full/7820119bc ... 77790c418b" onclick="window.open(this.href);return false;
żródło: viewtopic.php?f=14&t=299803&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
czyli http://www.fotem.pl/show/full/7820119bc ... 77790c418b" onclick="window.open(this.href);return false;
żródło: viewtopic.php?f=14&t=299803&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Było 259Nm/112KM jest 308Nm /145KM Made in Daron7
- Dawidoosek
- Nowicjusz
Kłopot z tempomatem
Haki, Tempomat nie działa na trasie wraz z uruchomieniem silnika kontrolka gaśnie i nie da się jej ponownie włączyć, kontrolka tempomatu świeci tylko na włączonym zapłonie. rotkeh, Wszystkie wartości i wskazania są prawidłowe więc nie tędy droga niestety...
Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
Kłopot z tempomatem
no to pozostaje podmiana manetki lub modułu pod kierownicą (niezrozumiały sygnał masz chyba)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Dawidoosek
- Nowicjusz
Kłopot z tempomatem
podmiana nametki nic nie dała wziąłem od kolegi u którego tempomat działa i dalej to samo a na przegląd modułu jestem umówiony po weekendzie majowym więc dopiero potem będę wiedział co dalej z tym grg474, masz rację niezrozumiały sygnał, jednak dziwi mnie to że wszystkie wartości które zmieniam pokazują działanie tempomatu na vag 0-1 więc wg mnie moduł tez powinien być dobry inaczej nie przetworzył by tego i w ogóle vcds nie powinien reagować na ruchy manetką ? czy się mylę ??