Passat b5 elektryczne szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem niedam sie opuscic oraz podniesc szyby pasazera slychac tykanie i nic wiecej jaka moze byc usterka. Prosze o pomoc temat pilny.
Szkoda, że nie napisałeś w jakiej pozycji jest szyba - skoro napisałeś, że nie da się jej podnieść, domyślam się, że nie jest domknięta. Przy listwie przekaźników pod deską rozdzielczą a nad pedałami gazu, sprzęgła i hamulca są również bezpieczniki. Jeden jest przeciążeniowy od sterowania elektrycznymi szybami - ten w metalowej srebrnej obudowie z zielonym łebkiem (zamontowany pod przekaźnikiem 377 z napisem Dominican Rep) : http://obrazki.elektroda.pl/7549591700_1424116071.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli on jest sprawny to najwidoczniej pękła i zakleszczyła się linka sterująca podnośnikiem szyby albo zerwał się jeden z dwóch plastikowych ślizgów prowadnicy szyby i szyba jest przekoszona i zablokowana w ramce otworu okiennego drzwi skoro słychać tylko cykanie a wtedy bez zdjęcia obicia i blachy montażowej boczku drzwi się nie obejdzie.
Sterowanie tą szybą masz z dwóch miejsc : drzwi pasażera i drzwi kierowcy i na obydwu przełącznikach jest taka reakcja ?
A jak działa domykanie szyb z zewnątrz po włożeniu kluczyka w zamek drzwi i jego przekręceniu na otwieranie/zamykanie i przytrzymanie w tej pozycji ?
Jeśli on jest sprawny to najwidoczniej pękła i zakleszczyła się linka sterująca podnośnikiem szyby albo zerwał się jeden z dwóch plastikowych ślizgów prowadnicy szyby i szyba jest przekoszona i zablokowana w ramce otworu okiennego drzwi skoro słychać tylko cykanie a wtedy bez zdjęcia obicia i blachy montażowej boczku drzwi się nie obejdzie.
Sterowanie tą szybą masz z dwóch miejsc : drzwi pasażera i drzwi kierowcy i na obydwu przełącznikach jest taka reakcja ?
A jak działa domykanie szyb z zewnątrz po włożeniu kluczyka w zamek drzwi i jego przekręceniu na otwieranie/zamykanie i przytrzymanie w tej pozycji ?
Witam. Szyba jest zamknięta. Lewa działa ok nawet działa domykanie z kluczyka. Miałem rozebrany boczek ale nic nie widać, niedam rady nic wiecej zrobić. Nie ma jak opuscić szyby żeby ją zdemontować z mechanizmu. Podpiąłem zapasowy mechanizm i to samo słychać, cykanie i nic więcej.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
odkręć silniczek i opuść szybę ręczniebestia81 pisze:Nie ma jak opuscić szyby żeby ją zdemontować z mechanizmu
tylko jak dojsc do tego miejsca mało
miałem odkrecone wszystko cały stelaz ale szyba trzyma a niema jak opuscic a zapasowy podpialem i to samo tylko cykanie
miałem odkrecone wszystko cały stelaz ale szyba trzyma a niema jak opuscic a zapasowy podpialem i to samo tylko cykanie