Witam, mój golf to wersja USA, po wymianie zegarów na EU czyli km'h wystąpił problem z rozbieżnością miedzy wyświetlaczem fis a analogowym prędkościomierzem.
Wydaje mi się że fis pokazuje prawidłową prędkość a analog zaniża o jakieś 20-30 km'h.
Co może być przyczyną i jak to naprawić?
Pozdrawiam
Wymiana zegarów z USA na EU
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
najpierw - nawigacja - jaka prędkość - wskaźnik licznika jaka prędkość. Potem druga sprawa - licznik od takiej samej wersji silnikowej?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Wymiana zegarów z USA na EU
Auto nie posiada nawigacji, tylko radio z ekranem dotykowym. Prędkość pokazuje na fis i tu zauważyłem rozbieżność, w jeździe też odczułem że źle wskazuje.grg474 pisze:najpierw - nawigacja - jaka prędkość - wskaźnik licznika jaka prędkość. Potem druga sprawa - licznik od takiej samej wersji silnikowej?
Na wyświetlaczu pokazuje np: 50km a na analogu 30 km (Tak jak by nadal chciał mi pokazywać mile?)
Szczerze powiem że nie wiem czy licznik jest od takiej samej wersji silnikowej.
nawigacja w telefonie albo jakiś garminbartrwl pisze:Auto nie posiada nawigacji, tylko radio z ekranem dotykowym.
może ktoś tarcze podmienił ...bartrwl pisze:Prędkość pokazuje na fis i tu zauważyłem rozbieżność, w jeździe też odczułem że źle wskazuje.
jakiś numer licznikabartrwl pisze:Szczerze powiem że nie wiem czy licznik jest od takiej samej wersji silnikowej.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Re: Wymiana zegarów z USA na EU
W nawigacji prędkość taka sama jak na wyświetlaczu FIS.grg474 pisze:nawigacja w telefonie albo jakiś garminbartrwl pisze:Auto nie posiada nawigacji, tylko radio z ekranem dotykowym.może ktoś tarcze podmienił ...bartrwl pisze:Prędkość pokazuje na fis i tu zauważyłem rozbieżność, w jeździe też odczułem że źle wskazuje.jakiś numer licznikabartrwl pisze:Szczerze powiem że nie wiem czy licznik jest od takiej samej wersji silnikowej.
Nie mam numeru licznika, nie wyciągałem jeszcze zegarów.