Akumulator sie wyladowuje.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Kupiłem nowy akumulator bo stary był kiepski. Jednak auto po dłuższym postoju ciężko zapala. Tak jakby był rozladowany. Mierzylem miernikiem pobór prądu na postoju i wyszła mi wartość 0,03. Czytałem w innych tematach ze ta wartość jest prawidłowa. Byłem w sklepie i testerem sprawdzał mi pan akumulator i ładowanie . Ale wszystko jest w normie. Proszę o pomoc w tej sprawie bo temperatury są jeszcze plusowe a boję się aby autko nie nawalilo zimą.
Kupiłem nowy akumulator bo stary był kiepski. Jednak auto po dłuższym postoju ciężko zapala. Tak jakby był rozladowany. Mierzylem miernikiem pobór prądu na postoju i wyszła mi wartość 0,03. Czytałem w innych tematach ze ta wartość jest prawidłowa. Byłem w sklepie i testerem sprawdzał mi pan akumulator i ładowanie . Ale wszystko jest w normie. Proszę o pomoc w tej sprawie bo temperatury są jeszcze plusowe a boję się aby autko nie nawalilo zimą.
Trzeba sprawdzić rozrusznik. Jak będzie w złym stanie to i nowy akumulator nie da rady.
-
- VWGolf.pl Killer
miernik w dłoń,wyjmuj bezpieczniki i patrz kiedy spadnie...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Jak auto stoi dłużej Ale nie za każdym razem ciężko odpala. Ale jak np odpale i jest na chodzie chociażby 5-10 min to już normalnie odpala. A wartość na postoju 0.03 to chyba prawidłowa? Tak przynajmniej wyczytałem że od 0.03 do 0.08.
-
- Nowicjusz
No to tak na granicy normy, powiedziałbym. Może być uszkodzony aku, skoro w trakcie jazdy doładowuje i przez jakiś czas jest ok. Może trafiłeś na jakiś "odrzut" zachodniego producenta? Niestety, tak jak i w innych branżach, tak i tu się to wciąż zdarza.
Na szczęście akumulator na gwarancji. Ale czy można jakoś można sprawdzić czy jest jakiś jeszcze problem czy na gwarancję? Silniczek 1.9 TDI 110km a akumulator 74ah 680a.
Muszę popytać znajomych czy któryś z nich ma może taki aku . Mam nadzieję że to wina aku bo co chwilę coś wyskakuje
1. wyczyscić klemy i punkt masowy na silniku oraz połączenie na rozruszniku
2. sprawdzić czy jest oryginalne radio - jeśli nie - wypiać dodatkowe zasilanie z wtyczki iso
3. jeśli oba punkty zrobione i problem się powtarza do sprawdzenia rozrusznik
2. sprawdzić czy jest oryginalne radio - jeśli nie - wypiać dodatkowe zasilanie z wtyczki iso
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Akumulator sie wyladowuje.
Jeśli chodzi o pkt2 to o co dokładnie chodzi?grg474 pisze:1. wyczyscić klemy i punkt masowy na silniku oraz połączenie na rozruszniku