Kontrolka oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka oleju
Siemka wszystkim. Dopiero co wróciłem z trasy i mam taki problem.Otóż gdy zrobię około tak 30 km i silnik dobrze się zagrzeje zaczyna włączać się kontrolka oleju, tzn piszczy i mruga. Dość głupia sytuacja. Na nie rozgrzanym jest ok, dopiero jak bd ciepły to problem się pojawia. Czytałem że to może być związane z panewkami i wałem korbowodowym hmm zła kompresja.. no ale to jak piszą problem pokazujący się no na tym zimnym i ciepłym silniki więc odpada. Pamiętam jak olej wymieniałem to w miarę ok było wszystko. Tylko tak 2 dni po wyminie wyruszyłem gdzieś dalej no i znowu menda odezwała się i piszczała. Jak myślicie co może być winą ? acha dodam jeszcze że jak zaczyna piszczeć dam sprzęgło to się wyłącza , no i tak trzeba dawać parę razy aż zacznie już tak całkiem świecić to trzeba zgasić silnik , odpalić i jechać . Dodam że wymieniałem zegary ale na starych też problem był .
Mój silnik to 1.6 benzyna z lpg. golf 2
Proszę o pomoc chłopaki !
Mój silnik to 1.6 benzyna z lpg. golf 2
Proszę o pomoc chłopaki !
Kontrolka oleju
Podjedż do jakiegoś mechera i zmierz ciśnienie oleju , jeśli ciśnienie oki to może nawalać czujnik ciśnienia . Mogą to być również panewki , ale to zostawmy na koniec .Pierwsze to pomiar ciśnienia ,koszt niewielki a już coś będziesz wiedział
Kontrolka oleju
okej to muszę się dowiedzieć kto takie coś robi :> dzięki .a tak btw ile ma wynosić i w jakich jednostkach się to mierzy ?
Kontrolka oleju
filtr oleju prywaciarskiej tandety FILTRON daje taki objawy - powinni ich pozamykac za taki szajs jak robia, u mnie to bylo przyczyna - ich filtr mozna porownac do metalowej puszki ze szmata w srodku, hehe
Kontrolka oleju
przy zdrowym silniku i pompie oleju filtr nie wpływa tak na ciśnienie aby zapalała się kontrolka.djb pisze:filtr oleju prywaciarskiej tandety FILTRON daje taki objawy
Kontrolka oleju
problem jest że część filtrów filtrona ma inne zaworki i stąd takie objawy - wymiana filtra to koszt od 20 do 40zł - więc chyba najniższy koszt wykluczenia możliwej przyczyny. Następną rzeczą do sprawdzenia jak smok pompy oleju i sama pompa oleju.TheBiSHoP pisze:przy zdrowym silniku i pompie oleju filtr nie wpływa tak na ciśnienie aby zapalała się kontrolka.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

Kontrolka oleju
jak pokazalem gdzie jest miejsce Filtrona od tamtej pory temat kontrolki oleju jest niebecny... jakos inne firmy potrafia zrobic normalny filtr - od tamtej pory Nigdy nie kupie Nic Filtrona i bede odradzal kazdemu
- retim
- VWhite Golf MKII
- Kontakt:
Kontrolka oleju
ten sam objaw występuje przy niskim stanie oleju gdy np, z większą prędkościom wjeżdżasz na jakąś estakade
Golfik
było i nima ;/(L04I&L90E)
Passacik :
PASSAT B3 Variant 1.9TDI AFN KOMFORT EDITION
5,6 ON/ 100km
było i nima ;/(L04I&L90E)
Passacik :
PASSAT B3 Variant 1.9TDI AFN KOMFORT EDITION
5,6 ON/ 100km
Kontrolka oleju
Witajcie. podepne sie pod temat. Od jakiegos czasu (u żony w golfie 3 1,9 d ecomatic ) jak silnik sie zagrzeje to zaczyna w srodku piszczec jakis brzęczek dosc głosny cos jakby od alarmu,jest to dosc wkurzające...niedawno wymieniłem termostat i i czujnik temperatury, temp wskazuje 90 st czyli ok i wlasnie wtedy zaczyna piszczec....poziom płynu i oleju ok co może byc przyczyną tego piszczenia. prosze o porady
- skierek.gt
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kontrolka oleju
1 krok - sprawdzenie ciśnienia oleju u mechanika na zimnym i rozgrzanym, jeśli ok to
2 krok - wymiana czujnika (czujników) ciśnienia oleju jeśli nie pomaga to
3 krok - wymiana filtra oleju na jakiś porządny
znajomy miał taką sytuację w golfie 3 1.8 że własnie winny był filtr oleju, tylko nie pamiętam jakiej to był firmy
2 krok - wymiana czujnika (czujników) ciśnienia oleju jeśli nie pomaga to
3 krok - wymiana filtra oleju na jakiś porządny
znajomy miał taką sytuację w golfie 3 1.8 że własnie winny był filtr oleju, tylko nie pamiętam jakiej to był firmy
MOJA GOLFINKA >>>>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=568441